fbpx
Nyomj Entert

Model Young Package I Unboxing experience

Designerek, diákok figyelem! Május 20-ig jelentkezhettek a Model Young Package pályázatra. A nemzetközi csomagolástervezési verseny tematikája idén az „unboxing” vagyis a kicsomagolás élménye. A fődíj 2000 euro.

A Model Young Package pályázatot tavaly ősszel fedeztük fel, amikor a Czechdesign ügynökségnél jártunk, Prágában. A pályázat ötletgazdája a Model Obaly vállalat, akik 1996-ban rendezték meg először a versenyt, majd az évtizedek során egyre többen jelentkeztek, így 2009-től a már említett Czechdesign csapata segíti a pályázat lebonyolítását. A pályázaton kétféle kategóriában lehet indulni: középiskolások, gimnazisták, illetve egyetemisták, fiatal tervezők jelentkezhetnek innovatív csomagolástervükkel.

A tavalyi év abszolút nyertese Veronika Janečková volt, aki 100%-ban lebomló kávékapszula-csomagolást tervezett: egy speciális, bio műanyaghoz hasonló matériát sikerült kikísérleteznie, konyhai zöldhulladék felhasználásával, így a kapszulát nyugodt szívvel dobhatjuk akár az otthoni komposztba is.

Veronika Janečková: Save the ocean

A pályázat hívószava 2018-ban a ’Coffee Mania’ volt. A népszerű témában közel 60 országból (köztük Magyarországról is), több ezren jelentkeztek kávés csomagolástervükkel a megmérettetésen. Inspirációszerzés céljából mindenképp érdemes belepörgetnünk a pályázati archívumba, ahol pontos képet kaphatunk arról, milyen sokszínű és sokféle megoldási javaslattal álltak elő a fiatal tervezők.

A Model Young Package történetében magyar pályamunkákra is bukkanhatunk. Így például legutóbb Köves Rebeka, Bordás Márton, Czimbalmos Boglárka, Kopilovic Annamária (mindannyian a Pécsi Tudományegyetem tervezőgrafika szakos hallgatói), valamint Vatány Szabolcs (Kovács Kristóffal közösen, a MOME színeiben) indultak a versenyen, sőt pályamunkájukkal meg sem álltak a zsűri top 50-es válogatásáig.

Kopilovic Annamária: Multipot
Czimbalmos Boglárka: Coffee Selection
Köves Rebeka: Jupiter / Minerva / Apollo
Bordás Márton: Plant Life
Vatány Szabolcs, Kovács Kristóf: 9day Coffee Tour

 

Az „unpacking” és „unwrapping” videók népszerűsége okán az idei Model Young Package pályázatra olyan csomagolásterveket várnak, amelyek kifejezetten a termék kicsomagolásához kapcsolódó élményszerzésre fókuszálnak. Olyan kreatív megoldásokra kíváncsiak, amelyek meglepik, kizökkentik, mosolyra fakasztják a felhasználót. A pályázat során kategóriánként több győztest is hirdetnek: mindkét kategóriában pénzjutalomban részesül az első három helyezett, továbbá két különdíjat is odaítélnek a legjobb pályamunkáknak. Sőt egy szerencsés pályázó három hetes, fizetett szakmai gyakorlatot szerezhet a Model Obaly vállalat innovációs műhelyében.

 

További információk a Model Young Package hivatalos weboldalán.

Részletes pályázati kiírás (angol nyelven).

 

Jelentkezési határidő: 2019. május 20.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük