fbpx
Nyomj Entert

Neonfeliratot a faladra!

Kézzel készült, egyedi LED-neonok, amelyeket nemcsak éttermek falán vagy fesztiválokon, de saját otthonunkban is elhelyezhetünk. Ruttner Tamarával, a The Neon Soda alapítójával beszélgettünk.

Manapság egyre közkedveltebb a kicsit indusztriál, kicsit mid-century stílus a lakberendezésben, így a neonok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Tamara ezt az igényt és a belőle fakadó piaci rést felismerve alkotta meg saját márkáját. Kereskedelem és marketingszakon végezte tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán, diploma után is a marketing területén helyezkedett el egy ügynökségnél, majd rendezvényszervezőként dolgozott évekig. Ekkor fedezte fel, hogy kevés jó eseménydekorációval foglalkozó cég van a piacon, így Plip Design néven indított dekorműhelyt, amelynek életében érdemben akkor még nem vett részt. Kislánya megszületését követően, 2018-ban elkezdett saját vállalkozáson gondolkodni: ekkor született meg az ötlet, hogy a műhelyen belül egy külön brandet épít a neonoknak. Így vette kezdetét a The Neon Soda története.

A The Neon Soda tulajdonképpen LED-neontáblák gyártásával foglalkozik. A technológiával Tamara külföldi útjai során találkozott. A márka célja, hogy minden szempontból újító, sokak számára elérhető termékkel színesítse a magyar piacot. „A LED-neon modern alternatívája a tradicionális neonnak: költséghatékonyabb, környezetkímélőbb, biztonságosabb, felhasználóbarát megoldás. Nem törékeny, nem melegszik, így akár rendezvényeknél, ide-oda szállítás esetén is könnyű kezelni, de gyerekszobák falára is nagyon kedvelik” – részletezte Tamara.

Jelenleg hárman dolgoznak a The Neon Soda műhelyében, Tamara pedig mint a „cég arca” tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, valamint a kommunikációs feladatokat is ő látja el. A márka neonfeliratait számos helyen megcsodálhatjuk: különböző éttermekben, szépségszalonokban, üzletekben, de több rendezvény alkalmából is készítettek már neontáblát. Mindezen túl egyre több otthont is díszíti a The Neon Soda egy-egy munkája.

Vásárlóik között a különböző brandek és vendéglátóhelyek vannak túlsúlyban, de egyre inkább keresik az egyedi neontáblákat otthoni felhasználásra is. Az egyszerűbb és könnyebb megrendelések érdekében a márka weboldalán neontervezőt is találhatunk, amelynek segítségével különféle paramétereket határozhatunk meg: a szöveg, a betűtípus és a méret mellett akár azt is kiválaszthatjuk, hogy neontáblánk vízálló legyen, vagy sem.

Tamara elmondása szerint számára minden megkeresés inspiráló. „Nagyon szeretek nagy brandekkel együtt dolgozni, készítettünk már egyedi neont a SmartWaternek, a Bacardinak, az Intimissiminek, a Nespressónak vagy az Asusnak is, viszont számomra minden egyes új megkeresés álomprojekt! Szeretek együtt gondolkodni a megrendelőkkel, megismerni őket és együtt ötletelni. Csodás dolog ott lenni egy étterem vagy üzlet nyitásánál, vagy egy olyan esküvőn, ahol a friss pár arcát egy általunk készített neon világítja meg” – mondta el Tamara.

A márka egyik legfontosabb mérföldköve a legelső megrendelésük volt: „A Bacardi a Balaton Soundon épített standjára négy neont is rendelt, ami nagy falat volt, de megoldottuk. Onnantól lassan egyre több munkánk lett” – jegyezte meg.

A The Neon Soda repertoárjában a személyre szabott megrendelések mellett raktáron lévő neonok közül is válogathatunk, amire szeretnének a közeljövőben több hangsúlyt is fektetni. Tamara további céljai közé tartozik az is, hogy egyre több otthonba eljussanak az egyedi neontáblák.

The Neon Soda | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük