fbpx
Nyomj Entert

Nézd te is élőben a Perseverance landolását!

A NASA lehetőséget biztosít arra, hogy mi is egy történelmi pillanat részesei legyünk csütörtökön magyar idő szerint este negyed kilenctől: a Perseverance Marsra szállását élőben streamelik!

Egy marsi évig, azaz 687 földi napig tart várhatóan a NASA marsjárójának missziója. A kőzetmintákat gyűjtő robot az élet jelei után is kutat majd a vörös bolygón. A Mars kőzettanával és biológiájával kapcsolatos adatokat a Jezero-kráterben landoló szerkezet segítséggel gyűjti majd be: az Ingenuity névre hallgató, mindössze két kilogrammnyi súlyú helikopter is vele utazik. Ez lehet az első szerkezet, amely egy másik bolygón repül majd.

A landoláshoz hővédő pajzzsal robban majd be a Perseverance a Mars légkörébe, ereszkedésében pedig ejtőernyő és motor is segíti. Azt, hogy ez pontosan mikor történik meg, nem tudhatjuk előre: a NASA tervei szerint a landolást követő hírösszefoglalóra magyar idő szerint 23.30 előtt biztosan nem kerül sor, így aki nem akar lemaradni a pillanatról, az hosszú éjszakára készüljön. A stream magyar idő szerint csütörtökön 20:15 perckor kezdődik és számos arra alkalmas csatornán követhetjük majd: lesz YouTube-, Twitter-, Facebook-, LinkedIn– és Twitch-közvetítés, de a NASA saját appja is segít majd figyelemmel követni az eseményeket.

NASA | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük