fbpx
Nyomj Entert

Orosz new wave építészet egy fodrászatban

Eduard Eremchuk le sem tagadhatná, hol töltötte gyakorlatát: a fiatal orosz építész a divatbemutatók világából jól ismert Bureau Betaknál kezdett, ez a tapasztalat pedig meg is látszik munkáin.

Már-már mozgalomnak nevezhető az az építészeti, illetve belsőépítészeti paradigmaváltás, ami Oroszországban zajlik. Az olyan fiatal építészek, mint a 26 éves Eduard Eremchuk, radikálisan gondolják újra a vendéglátó- és üzleti tereket. Eremchukkal a FRAME magazin készített interjút, melyben átfogóan megfogalmazta hitvallását:

Egy teret megtervezni nem más, mint elrendezni benne az embereket. Itt dől el, milyen céllal és meddig tartózkodnak az adott helyen.

Eremchuk Alexandre de Betak irodájában töltötte gyakornoki éveit – a divatvilágban legendának számító Bureau Betaknál alakult ki szemlélete, miszerint szinte színpadként tekint a terekre. A moszkvai Sfera nevet viselő, fodrászoknak, sminkeseknek és manikűrösöknek helyet adó szalon is eltér a megszokott szépségszalonok esztétikájától, jóval hűvösebb, futurisztikus benyomást kelt.

De miért is maradna olyan, mint amilyennek a szépségszalonokat megszokhattuk? A posztszovjet években lehetetlen volt kísérletezni, másnak lenni, az emberek féltek különbözni. Mi azon dolgozunk, hogy ez megváltozzon” nyilatkozta az építész.

Eduard Eremchuk | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük