fbpx
Nyomj Entert

Oslo City Bike

Mikor 2003-ban létrehozták Oslóban a közbringaállomásokat összesen 1000 kerékpár helyeztek el 100 állomáson. Az elmúlt 13 év alatt ezek a számok pontosan háromszorosára emelkedtek és a flotta növekedésével új designt is kapott a rendszer.

Az Urban Infrastructure Partner AS-el menedzselésével a ShareBike „szállította” a rendszer technikai hátterét, az új kerékpárok masszívabb és karakteresebb külsejét pedig a Frost Produkt készítette. S hogy az egész egységet alkosson, felkérték az oslói Heydays designügynökséget, alkosson egy új, karakteres arculatot.

A csapat a kész munkáról így fogalmazott: „A végeredmény egy egyszerű absztrakció, mely egyszerre ábrázol egy kerékpárt és egy arcot. Ez a karateres arculat, nemcsak egy statikus kerékpár, hanem egy dinamikusan változó, érzelmekkel teli arc is egyben.”

Lényegében a Heydays úgy alkotta meg az új identitást, hogy a klasszikus kerékpárpiktogramot elhelyezte a mai közösségi média emocionális világában. A végeredmény friss, és nem esett a végletekig túlpörgetett „ikonizáció” hibájába. Szép, tiszta munka!

oslo_city_bike oslo_city_bike_logo_expressionsoslo_city_bike_bike_01_detail oslo_city_bike_bike_01 oslo_city_bike_installing_01_detailoslo_city_bike_stand