fbpx
Nyomj Entert

Pezsgő, kortárs, izgalmas illusztrációk | Illustri

Krémszínű, texturált falak, modern bútorok éles kontúrokkal, izgalmas pasztellrészletek Hajdú Anett illusztrátor nyitott műterem-galériáját október elsejétől látogathatjuk. Az Illustri olyan, mintha Anett egyik illusztrációja feszült volna ki a tér síkjain Újlipótváros egyik apró üzletében, amely a divatszakma különleges ékszerdoboza lehet.

A szeptember 24-én tartott, egész napos megnyitón barátok, szakmabeliek és érdeklődők váltották egymást a kis stúdióban. Belépve az ember nem tud mást tenni, mint azonnal a helyet pásztázni: az igényes enteriőrrészletek mellett az illusztrátor rajzaival ellátott, megvásárolható sketchbookok, képeslapok, valamint a galériafalat alkotó, nagy méretű, színes képek foglalják le a tekintetet. Minden a helyén van, a tér mégsem kelt patikarend-hangulatot, sokkal inkább idézi meg Anett divatillusztrációinak finom színekre hangolt lendületét.

Divatillusztrációval Anett már egyetemi évei alatt is foglalkozott, 2014 óta pedig nem csupán a tervezés részfeladataként, hanem teljes fókuszú projektként gondol a műfajra.

„Már a MOMÉ-n is mindig az volt a kedvencem, mikor a különböző tervezési projektekhez skicceket, terveket rajzoltam a sketchbookjaimba, vagy mikor egy-egy tárgyat nem volt lehetőség profin befotóztatni, így illusztrációval mutattam meg, milyen lenne viselés közben” – mondja.

Lenyűgözi az akvarelltechnika nyújtotta lehetőségek tárháza, festés után pedig gyakran digitálisan is alakítja a kompozícióit.

„Az utcai divat, a kifutók, a modellek, az innovatív sminkek inspirálnak. Az Euphoria című sorozat sminkjei például totálisan rabul ejtettek a közelmúltban. Inspirál a szépség: olykor a finom, feminin vonások, máskor épp a szokatlan női karakterek azok, akiket szeretek megjeleníteni az illusztrációkban. Lehet az bármi, aminek jó a kisugárzása” –  árulja el Anett.

Rendszeresen dolgozik jelmez- és divattervezőkkel különböző öltözékek és kollekciók illusztrálásán, emellett az autonóm alkotást sem mellőzi, hiszen ez az a terep, amelyen a legtöbb lehetőség van a szabad kísérletezésre. Meglátása szerint a hazai divatillusztrátori szcénában van egy kialakult stílus, amihez a legtöbben igazodnak, inkább trendkövetők vagyunk. „Saját magamat is folyton a merészebb utak felé terelem, a kereslet azonban a kommerszebb irány felé húz, de igyekszem vadulni még. Rengeteg tervem van a jövőre nézve.”

Stúdiójában nem csupán kész munkáival találkozhatunk, de az alkotói folyamatba is beleshetünk, sőt, a divatszakma intézményrendszerében is üde színfoltot jelenthet az Illustri.

„Az Illustri a stúdió, ahol dolgozom, egyben a bolt, ahol a munkáimat megvásárolhatják, és ahol lehetőség van beszélgetni az érdeklődőkkel és a szakmával is. Ez az, ami nagyon kell nekünk, kreatív embereknek is. Ezen felül tervben van a jövőben időszakos kiállítások szervezése, egymás kölcsönös támogatása ugyanis szerintem elengedhetetlen. Szeretnék egy pezsgő, kortárs vonalat vinni Újlipótváros ezen részén, a kicsi stúdióban, ahová mindig izgalmas bekukucskálni.”

Hajdú Anett | Web | Instagram
Illustri | Facebook | Instagram
Fotók: Horváth Bernadette, Pálmai Angie

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük