fbpx
Nyomj Entert

Plexidobozokkal oldaná meg a tengerparti strandolást egy olasz designer

Nyakunkon a nyár, de a Covid-19 világjárvány után sokan elgondolkoznak, hogy fognak kinézni 2020 nyarán a strandok és tengerpartok?

Umberto Menasci, római designer SafeBeach címet viselő projektjével válaszol erre a kérdésre – plexidobozok kitelepítésével oldaná meg a problémát, melyek kellő távolságot biztosítanak a strandolók között.

Bár a nyarat legtöbbünk a szabadsággal azonosítja, a vírusnak tulajdonítható új szabályok – mint a social distancing is –, kompromisszumra kényszeríthetnek bennünket. Erre lehet egy megoldás Menasci plexidobozos ötlete. A nyitott boxokat csak jelzésértékkel határolnák az átlátszó plexilapok, melyekhez egy pár napozóágy és egy napernyő tartozna.

Az ötlet elég vegyes fogadtatásra talált: egyes kritikák szerint a tengerparti széllökések miatt életképtelen az ötlet, más vélemények szerint pedig felesleges elhatárolni az embereket a parton, ha a vízben nem tartják majd be a távolságot.

A biztonságos strandolás ezért valószínűleg inkább az egyéni felelősségvállaláson múlik majd. Ha az emberek tartják a távolságot, a hotelek és bárok pedig nem zsúfolják annyira össze a napágyakat, mint eddig, akkor valószínűleg nem a tengerpartok lesznek a vírus legújabb gócpontjai.

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük