fbpx
Nyomj Entert

Portraits of Hungary

Budapesti fiatalok, hazai fotográfusok szemével.

Vincze Róbert mérnökként dolgozik Londonban, a szabadidejében pedig fotóz; ezen belül is a portrézás a szenvedélye. A képen szereplő lány Mara, aki pszichológiát tanul Budapesten, mellette pedig keresett modell. Munkaügyben járt Londonban, mikor Róbert leszervezte vele a találkozót az ügynökségén keresztül. A kép egy napsütéses, hideg márciusi napon készült, miközben a Hackney városrészen sétáltak. A fotó egy régi Pentax 35mm-es analóg kamerával készült, egy lejárt Agfa filmre.

Web | Instagram | Behance

Fromm Balázs szabadúszó fotósként dolgozik, ingázva Berlin és Budapest között. Munkái között számos editorial anyag szerepel; az egyik ilyen projekt alkalmával a Szentendrei-szigeten készítette ezt a képet Bálintról. A portré minimalista és nyers hangulata lehetővé teszi az ábrázolt személy karakterének megjelenítését – bár ez a felvétel aztán az adott válogatásba nem került bele, kedves maradt Balázs számára.

Web | Instagram

Ezt az analóg önarcképet Pósalaki Anett készítette 2019 decemberében. Sokszor készítek portrékat, hogy később visszanézve tetten érhető legyen a változás, valamint az adott életszakasz, amiben éppen van, volt az ember.” Az Anett által elkapott helyzetek nem a valóság alternatív dimenziói. A nyugalmat hivatottak bemutatni.

Web | Instagram

A fényképet Szabó R. János készítette 2019 júliusában a barátnőjéről, Hannáról, Székelyföldön a Rétyi-tónál. Tavaly nyáron már a második alkalommal szerveztek 4-5 napos tábort a barátaikkal Bikfalván. Ez a kép amellett, hogy egy privát fotó, jól bemutatja Hannát, aki a legnagyobb örömmel, büszkén utazik a csomagtartóban, ha ezen múlik, hogy mindenki lejusson a tóhoz. 

private Instagram | doc photos Instagram

A fotó Varga Marietta „Ismeretlen ismerős” című sorozatának egyik darabja. 2019 tavaszán egy számára ismeretlen, akkor már elhunyt házaspár otthonában járt. Ellentmondásos érzéseim támadtak, akárhányszor az otthonukban álldogáltam a személyes tárgyaikkal körbe véve, az ő beleegyezésük nélkül.  Kíváncsiságot éreztem, de közben furdalt a lelkiismeret. Rám tört a szomorúság, azonban izgatott is voltam egyszerre.” A sorozat, az egykor e lakásban élő házaspár emlékére készült, valamint egy kísérlet arra, hogy lehetséges-e kapcsolódni idegen emberekhez az által, hogy felfedezzük, megvizsgáljuk személyes tárgyaikat. 

Web | Instagram | Behance

Szombat Éva az OST Konzept 2017 nyári kampányának fotózásakor készítette ezt a képet Bálintról (balra) és Dávidról (jobbra). Az anyag a Cinema City Westendben készült, ahová korán reggel érkeztek, hogy még az első matinék kezdete előtt elkészüljenek. Most nagyon távoli emléknek tűnik ez az egész, és annak a reménye is, hogy újra beüljünk ezekbe a termekbe” – írta Éva.

Web | Instagram

Styling | Haj | Smink | Smink asszisztens

A képet Talabér Géza készítette egy reklámfilm forgatásán, ahol werk fotósként dolgozott, tavaly decemberben. A napot egy sötét hangárban töltötték, mert a koncepció szerint éjszaka zajlott a jelenet. A képen szereplő fiú egy fiatal feltalálót alakított a filmben. Gézának már több, a portréfotóit felvonultató kiállítása volt korábban, és számos lencsevégre kapott szuper Madách-téri pillanatot is köszönhetünk neki.

Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük