fbpx
Nyomj Entert

Prága pszeudo-fesztivállal segíti a kulturális szektort

Ha a semmiről szól, akkor a koronavírus közepén is lehet fesztivált rendezni. A prágai Festival of Nothing 2020 bár programokkal nem szolgál, jelentős értéket képvisel.

A covid-19 világjárvány több szektort is lehetetlen helyzetbe hozott, így az előadóművészeket és a képzőművészeket is. Prágában most egy csokorba gyűjtöttek jó pár klubot, galériát, színházat, és meghirdették a Festival of Nothing-ot, ami ahogy a neve is jelzi, semmilyen programot nem kínál. Ellenben egy lehetőség a művészetkedvelő közönségnek, hogy jegyvásárlással támogassa a kultúrában dolgozókat.

Egész Csehországban küzdenek a művészek a járvány következményeivel. Bár aktívan segítik a saját közösségüket, a bevételük a nullával egyenlő, és az online aktivitás egyáltalán nem biztosít megélhetést a számukra” – fogalmazott a prágai kulturális főtanácsadó, Hana Třeštíková.

Nem csak a művészek, a helyszínek fenntartói (hangmérnökök, jegypénztárasok, takarítók és így tovább) is részesülnek a befolyó összegből. A jegyek – 260 és 65 ezer forint közötti összegnek megfelelő – 20-5000 cseh koronáért kaphatók.

Aki szeretne hozzájárulni a projekthez, itt veheti meg a jegyét.

Forrás: The Calvert Journal

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük