fbpx
Nyomj Entert

Sokoldalú és könnyed | LIS Design Studio

Minden kávézótulajdonos célja, hogy a legfinomabb italokat és ételeket kínálja vendégeinek, a tervező feladata pedig az, hogy ennek megfelelő légkört teremtsen. A Late Breakfast Club elnevezésű ukrán kávézó a két törekvést szépen ötvözi, kialakításáért a LIS Design Studio felelt.

A kávézó Lviv városában, egy bezárt képcsőgyár területén található. A tulajdonosok olyan helyet álmodtak meg, amely folyamatosan vonzza a látogatókat nemcsak finomságok, hanem események és találkozók segítségével is. Ennek szellemében a cél átlátható, nyitott enteriőr létrehozása volt.

„Ebben a projektben a részleteket hangsúlyoztuk, az anyagokkal és a formákkal játszva igyekeztünk tervezői készségeinket kamatoztatni. Ezen törekvésünket a tér könnyedségével és sokoldalúságával egyesítettük” – mondta el a LIS Design Studio csapata.

A munka a homlokzat helyreállításával kezdődött: ez fémből készült rácsszerkezetbe foglalt üvegborítást kapott, kapcsolatot teremtve az enteriőr és a város között. A bejárat mellett található lekerekített kerámiafelület, mely a hely nevét is hordozza, a belső tér kiterjesztéseként teszi még karakteresebbé a homlokzatot. A Late Breakfast Club első szintje egy városi kávézó, míg második szintje egy társalgó hangulatát kelti.

Az enteriőrben található asztalok mind saját rendelésre készültek, rozsdamentes acél, alumínium és fa kombinációjával. Az ablak mellett található asztal lakkbevonatú rétegelt lemezből készült a nagyobb strapabíróság érdekében, a második emeleten pedig egy három méteres, élénk kék színű, csempézett közösségi asztalt is kialakítottak.

Az intim hatást tovább növelik az egzotikus növények, a speciális asztali lámpák és egyéb világítótestek, amelyek helyi üvegfúvók és mesteremberek keze munkáját dicsérik. A tér további különleges elemei közé tartoznak még az eltérő típusú és formájú székek, amelyek egy krakkói építész gyűjteményéből kerültek ide.

LIS Design Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük