fbpx
Nyomj Entert

Stay Sane – Stay Safe | Plakátok, melyekből erőt meríthetünk

Az egyik leginspirálóbb Covid-19 közösségi projektet indította el két hágai design stúdió: egy olyan platformot hoztak létre, ahová grafikusok tölthetik fel azokat a plakátokat, amelyeket egészségügyi dolgozók vagy az otthonmaradással küzdők bátorítására terveztek.

A legfontosabb, hogy egészségesek maradjunk a koronavírus idején – de azért ez korántsem minden! Legalább ilyen fontos az is, hogy megőrizzük a jókedvünket és a lelki épségünket. Ezért jött létre a Stay Sane / Stay Safe platform, ami a grafika eszközeivel teszi meg a tőle telhető legtöbbet.

A hágai Studio Lennarts & De Brujin és az Overdeschreef design stúdiók által életre hívott kezdeményezés lényege, hogy a világ minden pontjáról összegyűjtsön grafikusokat, akik a járványra reagáló plakátjaikkal biztatni tudják az egészségügyben dolgozókat, vagy az otthon ragadtakat.

Az oldalra bárki beküldheti a plakáttervét (eddig 77 országból 1308 munka érkezett), amit szintén bárki, bárhonnan letölthet, és kinyomtathat. Két fül közül választhatunk: külön válogatták az életmentőknek és az otthonülőknek készült plakátokat, de ország szerint is böngészhetünk a munkák között.

A szervezők arra bíztatják az oldalra látogatókat, hogy ha lehetőségük van nyomtatásra, a plakátokat juttassák el a legközelebbi kórházakba, hogy kicsit feldobják az egyébként nyomasztó atmoszférát.

Stay Sane / Stay Safe

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük