fbpx
Nyomj Entert

Kain Eszter | Jókedv-hozó doboztáskák

Pasztell, vidám tavaszi színek és geometrikus formavilág. Kain Eszter, fa építőjátékokra emlékeztető tároló doboz szerű táskákat alkot, amely az öltözékünknek és a lakásunknak is egyaránt kiváló kiegészítője lehet.

A textiltervezés területén Esztert leginkább a bőrrel való munka, és a kiegészítő tervezés inspirálja. Egy egyetemi feladat keretén belül talált rá a doboztechnikára, amivel a mai napig is folyamatosan kísérletezik. A merev, egyszerű és letisztult táskák formavilágát szépen ellensúlyozzák a vidám, pasztelles színárnyalatok – a rózsaszín, halvány kék, vagy egyéb natúr és élénk színtónusok.

De hogyan is működik a doboztechnika? Az építőelemek analógiájára épülő doboztáskák, a hagyományos táskakészítéssel ellentétben, varrás nélkül, ragasztással készülnek; nagyon pontos munkát igényelnek. Az egyedi objektek megalkotása először a forma kitalálásával kezdődik, amely alapformát Eszter fából készíti el. A táska vázára először különböző textíliákból elkészül a táska belseje, majd annak külső része pedig bőrből, ráragasztással.

„Minden új forma elkészítése egy új kihívás, mivel előre, pontosan ki kell találnom az elkészítés menetét: hogyan épüljön fel, hogyan nyíljon, hogyan záródjon. Számomra ez a folyamat legérdekesebb része” – egészíti ki Eszter.

Jó hír, hogy a közeljövőben még több kedves és játékos táska-objekttel találkozhatunk majd, a kísérletezési folyamat ugyanis itt még nem áll meg.

„Szeretek ezzel foglalkozni, izgalmasnak találom, hogy mindig újabb és újabb elemek jutnak az eszembe. Még sok lehetőséget látok benne” – emeli ki a tervező.

Ha szeretnétek ti is feldobni kicsit a hétköznapjaitokat, a csodálatos doboztáska kollekció egyes darabjait megrendelhetitek a Slow Studio Instagram oldalán.

Kain Eszter | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük