fbpx
Nyomj Entert

„Személyes minden darab” | JVCKA

Különböző struktúrák játéka pasztell és élénk színekkel, valamint természetességgel társítva: a JVCKA márka a slow design szemléletét képviseli, melyben minden ruhadarab kézi kötéssel készül. Új magyar márka a piacon!

A márka alapítója Nagy Judit, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textiltervezés szakán szerezte diplomáját. Nem sokkal az egyetem befejezése után Judit úgy döntött, hogy kiköltözik Berlinbe, ahol kezdetét vette tervezői pályafutása. Először egy kanadai márkánál dolgozott, ahol a bőr kiegészítőkért volt felelős, majd egy német tervezőnél kézi kötéssel készített ruhákat – már ekkor felmerült benne, hogy a jövőben inkább a saját terveit szeretné megvalósítani. Miután visszatért Budapestre, a filmes közeg iránt kezdett el érdeklődni. „Az igazi áttörést valójában a tavaly tavaszi karantén időszaka hozta el. Akkor érett meg bennem a gondolat, hogy szeretném létrehozni saját márkámat. Régóta bennem volt már ez a vágy, és úgy éreztem, hogy elérkezett a megfelelő alkalom” – mondta el Judit.

A praktikum, a kényelem és környezettudatosság mellett ruhadarabjaiban fontos szempont az önkifejezés és az önazonosság is. „Választott ruháink sokat elárulnak rólunk és személyiségünkről. Tervezőként fontos számomra, hogy a vásárlók azonosulni tudjanak a termékekkel, magukra ismerjenek bennük és a sajátjuknak érezzék azokat” – emelte ki.

Mivel kötött ruha szakirányon tanult, magától értetődő volt számára, hogy a későbbiekben is ezzel a technikával szeretne foglalkozni, akár gépi, akár kézi kötésről legyen szó. „Kifejezetten vonzódom a kézi kötéshez: nagymamám tanított meg, még mielőtt egyetemre mentem volna, és rögtön beleszerettem” – részletezte.

A JVCKA márka filozófiájában fontos szempontként fogalmazódik meg a minőség, így minden darab természetes, Oeko-Tex szabványoknak megfelelő anyagokból, főként gyapjú-, alpaka- és pamutfonalból készül.

„Az egyediség is lényeges faktor, hiszen a kezdetektől fogva, minden pillanatban jelen vagyok a folyamatban. Épp ezért lesz nagyon személyes minden darab, mert élmények és gondolatok kapcsolódnak hozzá. Mindegyiknek külön története van” – tette hozzá.

A kötési technika kiválasztásakor a tervező mindig igyekszik eltérni a megszokott megoldásoktól, azoktól, amelyekkel a fast fashion boltok polcain is találkozhatunk.

A kollekció részeként a JVCKA márka férfi, női és uniszex fazonokkal debütált. A repertoárban sapkák, kardigánok, crop és hosszabb fazonú pulóverek közül lehet válogatni, különböző színekben.

Judit jelenleg legújabb kollekcióján dolgozik, amelyben az áttört felületű topok, midi és hosszú ruhák, valamint pólók lesznek a fókuszban. Fedezzétek fel ti is a kényelmes, természetes, kötött ruhadarabokat!

JVCKA | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük