fbpx
Nyomj Entert

Szuperszónikus utasszállítás | Virgin Galactic

Az űrutazásokat kínáló brit Virgin Galactic bemutatta Mach 3 nevű, nagy sebességű személyszállító repülőgép-koncepcióját. A gép ígéretük szerint a hangsebesség háromszorosának elérésére is képes.

A Mach 3 repülőgép 9-19 utas szállítására képes, 18300 méteres magasság felett is tud repülni. Háromszög alakú deltaszárnyainak köszönhetően a repülőgép eléri a Mach 3, vagyis a 3.704 km/órás sebességet, ami a hangsebesség háromszorosát jelenti.

„A repülőgép kialakításának filozófiája úgy foglalható össze, hogy a nagy sebességű utazást praktikussá, fenntarthatóvá, biztonságossá és megbízhatóvá akarjuk tenni, miközben a felhasználói élményt prioritásként kezeljük” – emelte ki a márka.

A Virgin Galactic szerint a Mach 3 meghajtórendszere kevésbé lesz káros a környezetre, mint a már meglévő sugárhajtóművek – motormeghajtó technológiájának kidolgozásán a Rolls-Royce mérnökeivel dolgoznak együtt. 

A repülőgép tervezése a következő szakaszba lépett, amely a formavilág és a gyártáshoz szükséges anyaghasználat véglegesítését foglalja magában.

Forrás: Dezeen

Virgin Galactic | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük