fbpx
Nyomj Entert

Tavaszi zsongás a LUMASban

A tavasz és az igazi jó idő beköszöntével egyidőben a limitált alkotások szakértője, a LUMAS Galéria bemutatja portfóliójának legújabb darabjait. Olyan alkotások kerültek az új kollekcióba, mint a Dot Painting sorozat darabjai Richard Brandão brazil művésztől, vagy Peter Yan lenyűgöző drón fotói. Joe McDermott egy új, 3D pop-art fali szoborral tér vissza a LUMAS kollekciójába.

Felülről minden jobban néz ki. Peter Yan kínai fotográfus specialitása a drónnal készített fotó. Témája Ausztrália partvidékeinek földrajza. Ezt láthatjuk a Mona Vale Pool című munkájánál is, amely az ország egyik híres óceáni úszómedencéjét mutatja be. Yan-nak mindössze 30 perc áll a rendelkezésére, hogy elkészítse alkotásait, mielőtt újra töltőre kell tennie drónját. Egyedülálló munkáinak elkészítésében így elengedhetetlen a szinte emberfeletti türelem és a tökéletes időjárás. Yan alkotásai 150-es limitált példányszámban, 60×80 cm és 90×120 cm-es méretben elérhetők.

Mona Cale Pool © Peter Yan, www.lumas.hu

Richard Brandão alkotásai szintén újak a LUMASnál. Pöttyözéses technikájának segítségével az érzékelés egy egészen új módját ismerhetjük meg. A művész munkái megmutatják, hogy a valóság mennyi apró, különálló részből tevődik össze. Ez a darabokra tört érzékelés és világlátás Brandão gyermekkorában gyökerezik, mivel rengetegszer kellett költöznie. Brandão újra meg újra új környezetben találta magát, így rengeteg ember és hely különlegességeit ismerte meg, ami erős nyomot hagyott a művészetén is. Közelről nézve a pontok csupán színek absztrakt elrendezésének tűnnek. Ahogy távolodunk a képtől, minden lépéssel egyre inkább felismerhetők lesznek a képeken szereplő hírességek portréi: Madonna, David Bowie, és Frida Kahlo. A 150 példányra limitált alkotások két méretben elérhetők: 80×80 cm, vagy 100×100 cm.

Frida © Richard Brandao, www.lumas.hu

Ha az ember igazán ütős alkotásra vágyik, nem kell tovább keresnie: Joe McDermott képzőművész és illusztrátor különleges „kivágott” alkotása újra előtérbe helyezi a pop-artot. Roy Lichtenstein tradícióját követve McDermott igazán hű marad a mai kor szelleméhez. A BOOM! című háromdimenziós alkotása a Pop Phonography sorozatból ügyesen vegyíti a múltat és a jelent. Az 50-es és 60-as évekből merítve inspirációt McDermott egyedien elegyíti a klasszikus képregényekből ismert hangutánzó szavakat kortárs számítógépes technikákkal, így átalakítva a kétdimenziós műveket háromdimenzióssá. A BOOM! 100 példányban, 65×88 cm-es méretben robbant be a LUMAS portfóliójába.

Boom! © Joe McDermott, www.lumas.hu

A LUMAS Budapest Galéria limitált példányszámú, kézzel szignált műalkotásokkal foglalkozik. A LUMAS elsősorban kortárs fotográfusokat képvisel világszerte közel 40 galériában. A THE LIBERATION OF ART szlogen azt a célt hirdeti, hogy a műgyűjtés egyre többek kedvtelése legyen. A galériát ellátó, egyedülálló felszereltségű labor jellegzetes akrilüveges technikával, kézzel készített fakeretekkel dolgozik.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük