fbpx
Nyomj Entert

Tükrök, ablakok és a végtelen | Lexová & Smetana

Aki mostanában igazán menő kirakatdesignnal akarja feldobni az üzletét Prágában, az Terezie Lexovához és Štěpán Smetanahoz fordul. De nem csak kirakatdesignnal, bútortervezéssel és fényinstallációkkal foglalkozik a páros, akiket mostanában leginkább a tükrös felületek inspirálnak.

A szenvedély fogalma köré szerveződött és rengeteg izgalmas designprojektet sorakoztat fel 2020-as cseh Designblok. A designfesztivál díjának jelöltjei között találjuk a Lexová & Smetana designstúdió Infinite névre keresztelt ülőbútorát is.

A moduláris kanapé neve nem véletlenül utal a végtelenre: egyes részei tényleg a végtelenségig kombinálhatók mind formában, mind méretben, ezért a tervezők különösen ajánlják a kanapét közhasználatú terekbe, várókba, irodákba, repterekre. A bútor kárpitozásáért a cseh Polstrin Design kárpitozócég felelt, akik 2018 óta dolgoznak együtt fiatal tervezőkkel.

A prágai Művészeti és Design Akadémián diplomázott Terezie Lexová és Štěpán Smetana 2018 óta dolgoznak együtt, már az azóta eltelt két év alatt is figyelemre méltó portfóliót építettek fel. A cseh szépségápolási márkának, a Silk Ferries-nek már többször terveztek álomszép kirakatokat, az Infinite előtt pedig a Mirror Stage nevet viselő, formabontó tükörkollekcióval hívták fel magukra a designszakma figyelmét.

A tükrök egyébként mindkettejük érdeklődésének régóta fókuszában állnak, a kollekcióhoz fűzött szavaik pedig sokat mondanak tervezői attitűdjükről is: „A kihívást az jelentette, hogy a tükröknek, ezeknek az eddig szolgaként a falra szorult tárgyaknak önálló karaktert adjunk, egyenrangú partnerekké tegyük őket a használókkal. Fel akartuk szabadítani a tükröket, amik így nekünk is új perspektívát adnak”.

Lexová & Smetana | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük