fbpx
Nyomj Entert

Új formában

A Pepsi 16 év után újít. Vagyis ami a 0,5L-es kiszerelésű üdítőket illeti. Az eddigi formát felváltja egy kicsit tömzsibbnek ható, mégis tartalmában többnek tűnő palack. A címke keskenyítése és a nyak rövidítése szándékos döntés, hiszen az üvegek tartalmára akartak nagyobb hangsúlyt fektetni a gyárnál.

small1

A vállalat továbbá reméli, hogy az új formával sikerül egy olyan ikonikus arculatot kialakítani ami beidegződik az emberekbe. Igen ez egy Pepsi termék. (Ezt a formai előnyt a Coca-Cola szinte a kezdetektől birtokolja)
A folyamatos változtatás a Pepsinél, amolyan “keresem az utamat” tevékenység. Ez az állandó módosítás független az “örök második” szereptől -az üdítőital gyártók világában- de annál kockázatosabb tevékenység.

small2

Gondoljunk csak a rengeteg tipó és embléma módosításukra. Ott volt pl. a nagy port kavaró 2008-as logóváltoztatásuk, amit Obama kampánylogójához hasonlítottak. Persze a későbbi magyarázkodás, (utalás az aranymetszésre, gravitációs vonzásra) se segített  elfogadtatni a logót a nagyérdeművel. Talán az új palack barátibb fogadtatásban fog részesülni?

pepsi new bottle

Várhatóan áprilistól kerülnek a boltok polcaira.