fbpx
Nyomj Entert

Shepard Fairey a Nemzetközi Űrállomáson

Nehezemre esik elképzelni, hogy esetleg vannak olvasóink közt olyanok akik nem ismerik Shepard Faireyt, de azért megemlítem legismertebb munkáit; ő készítette Obama híres HOPE feliratú plakátját valamint az OBEY feliratú plakátokat és még számos állatságot. Szerepelt az Exit through the gift shop című filmben is Banksyvel és Mr. Brainwashsal, szóval nem kis játékos.


Jelen esetben azért került a hypera, mert alkotott egy olyan műfajban is ami tőle függetlenül is szívügyünk, ez pedig az ŰR. Űr, Shepard Fairey ja és még a kutatás is nagyon hasznos. A CASIS célja, hogy a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) sikerüljön őssejteket kutatni valamilyen formában, ehhez talált forrásokat és az ilyenkor szokásos felvarró megalkotására felkérte a Fiction nevű csapatot. Ők elmondásuk alapján egyből a mesterre gondoltak, megkeresték és nagyon meg is lepődtek azon, hogy elvállalta a melót. A projektről írt beszámolójuk tanulsága szerint Fairey nagyon kezes partner a melóban, számtalan (30 körüli) vázlatot küldött, és nem csak a tőle jól megszokott formákban és stílusban hanem szerteágazó koncepciókat.  Miután kiválasztották a megfelelőnek gondolt felvarrót nekiálltak a kampánynak és többek közt az Engadget segítségével is világgá kürtölték a projektet.ark1missionpatch04_580x349Fairey elmondása szerint  nagyon különlegesnek találta a projektet és felcsigázta, hogy egy olyan munkának lehet a része, mely előremutat és az ismeretlent tárja fel.

it’s a really special thing. I’m just flattered and honored that I could create something that becomes just a small symbol of how things can move forward. the excitement of the unknown. to be part of that, is really a cool thing

Minket is felcsigáz.