fbpx
Nyomj Entert

Új időpontban a Brain Bar 2020

A koronavírus-járvány életünk szinte minden szegmensét áthatja – világunk merőben új kihívások elé néz. Európa legnagyobb jövőfesztiválja éppen ezért 2020-ban Reboot! (újraindítás) címmel kifejezetten a válság utáni újrakezdésről szól majd, az eddig meghirdetett júniusi időpont helyett szeptemberben. A népszerű rendezvény kampány-arculatát idén a 235 Productions jegyzi.

Alkalmazkodva a megváltozott helyzethez, a Brain Bar csapata az eredetileg 2020. június 4-5-re tervezett fesztivált 2020. szeptember 18-19-re halasztja. Arra az esetre pedig, ha a nagyobb rendezvényeket érintő korlátozások ősszel is érvényben maradnak, a fesztivál szervezői teljes körű online megoldással készülnek. A különleges Brain Bar fesztivál címe Reboot!, azaz újrakezdés lesz.

„Egy magát jövőfesztiválként meghatározó esemény számára nem lehet kérdés, hogy idén a válság utáni újrakezdés adja a fő témát. A Brain Bartól megszokott módon, top nemzetközi előadókkal és magas szintű tudással szeretnénk segíteni a közönségünket, hogy eligazodjanak a koronavírus utáni világban” – mondta el Böszörményi-Nagy Gergely, a fesztivál alapítója.

Téma lesz a startup vállalkozások túlélése válság idején, az Európai Unió jövője, a következő világjárványra való aktív felkészülés, a háborús kockázatok és a vírusra licitáló más globális veszélyforrások, például a klímaváltozás kezelése is. Az idei nagy témától függetlenül természetesen lesznek tipikus Brain Bar sztárvendégek is, mint a francia hoverboard-feltaláló Franky Zapata, vagy a hírhedt oroszországi startup, a Promobot, ami minden vásárlójának egy saját magáról mintázott humanoid robotot kínál.

Optimista posztapokalipszis

A jövőfesztivál kampány-arculatát – az Elevate-et követően (erről lásd korábbi anyagunkat) – idén is egy nagyon menő hazai csapat, a 235 Productions tervezi. „Küldetésünk része, hogy időről időre különböző kreatív műhelyeknek adjunk lehetőséget. Ha karcos és urbánus, de ugyanakkor szép és befogadható stílust akarsz, abban Blik Dani és csapata a legjobb az országban. Azt kértük tőlük, hogy alkossanak a Brain Bar számára egy izgalmas vizuális világot, ami képviseli az újrakezdés üzenetét, a mindent felforgató válságot és az általunk vallott optimizmust” – jegyezte meg Böszörményi-Nagy Gergely.

Blik Dániel, a 235 társalapítója az arculati tervezés kapcsán elmondta, nagyon könnyen tudtak azonosulni a feladattal, hiszen ők is nagyon várják már, hogy eljöjjön a „reboot” pillanata. „Adott volt az igény, hogy egy posztapokaliptikus illusztrációt alkossunk, ami nem feltétlen marad a realitás talaján. Ehhez mérten – Gergővel folyamatosan egyeztetve –, elemeiben inkább látványos, de az eredeti koncepciótól egyáltalán nem idegen túlkapásokat engedtünk csak meg magunknak, hogy még megindítóbb lehessen az esemény kommunikációja. A hangsúly mindenképpen a szabadságon és a közös, jövőbe vetett hitünkön van, amikor végre újra a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat” – tette hozzá.


A Brain Barral kapcsolatos további információkért látogassatok el a fesztivál honlapjára, illetve az esemény Facebook-oldalára.

Amit mindenképpen fontos kiemelni, hogy a Brain Bar továbbra is díjtalanul látogatható diákok és pedagógusok számára, akik a Brain Bar oldalán  regisztrálhatnak. A már megváltott belépők érvényesek az új időpontra vagy visszaválthatóak júniusig.

Brain Bar | Web | Facebook | Instagram

235 Productions | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük