fbpx
Nyomj Entert

Újjászületett a Bomo Memo

Egy füzet választása meghatározó lehet, hiszen évekig használhatjuk, írhatunk bele. Feljegyezhetjük benne minden tervünket, minden jó gondolatunkat. A margón megjelenő kis rajzocskáink pedig lenyomatot adhatnak arról, mit éreztünk, mik foglalkoztattak bennünket az adott pillanatban. Nem is beszélve arról, mennyire jó érzés hallani, ahogy a toll vagy ceruza serceg a papíron…

A Bomo Memo talán az egyik, ha nem a legnépszerűbb Bomo Art termék. Régóta tervezték már az átalakítását, felfrissítését. Most jött el az ideje: a megújult design-al díszített füzeteket most két tematikus szettbe rendezték.

Kétféle füzetcsomag

A Bomo Art több mint 20 éve készít különböző grafikákat, amelyek közt külön sorozatot szentelnek a századelő és a századforduló dekoratív művészetének. Az art deco stílusában alkotott műtárgyak, épületek, díszítőelemek, filmek a mai napig folyamatos inspirációként szolgálnak a grafikáik, motívumaik megrajzolásánál. 

A kétféle új Bomo Memo füzetcsomag közül az egyik témája az Art Deco és Art Nouveau. Ezen a füzetválogatáson az „Art Deco”, a „Szecesszió” és az „Art Nouveau” csomagolópapírjaink illusztrációi tűnnek fel. A borítóhoz illeszkedő címkék is különlegessé teszik ezt a szettet, ahová felírhatjátok a neveteket, vagy bármilyen személyes szöveget.

A másik csomag témája pedig természetesen az örök kedvenc Hőlégballon, ami már több mint 10 éve a Bomo Art egyik központi motívuma – számukra a művészi szabadságot, az emberi gondolatok szárnyalását jelképezi. Most egy szetten belül különféle híres hőlégballon modelleket is felvonultatnak a 18-20. századból, néhányukat a csomagolópapírról, másokat pedig az üdvözlőkártyáikról ismerhetitek.

A füzetek belsejében kiegészítésként találhatunk egy kis ismertetőt is a stílusirányzatokról és a hőlégballonok történetéről.

Tartós és minőségi

A Bomo Memo füzeteket nagy gonddal készítik, hogy mind a minőségi, mind a tartóssági elvárásoknak tökéletesen megfeleljenek. Éppen ezért a Munken Pure papírokat használják – 300 g-ost a borításhoz, 90 g-ost a belső lapokhoz.

Az Art Deco füzetcsomag előzékéhez pedig egy olyan különleges környezetbarát papírt választottak (Crush Paper), amely 30%-ban újrahasznosított, megújuló energiával készül, és 15%-ban növényi rostokból áll (mandula, olajbogyó és cseresznye).

Fontos számukra továbbá, hogy a felhasznált papír a Forest Stewardship Council (FSC) szervezet általi certifikációval legyen ellátva. (Az FSC-t az erdők fenntartható felhasználásának a biztosítására alapították, az általuk definiált normák egy szociális, környezetbarát ugyanakkor ökonómiailag vállalható erdőgazdálkodás létrehozására  hivatottak.)

 

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük