fbpx
Nyomj Entert

Szépirodalom és design szívmelengető találkozása | Bomo Art

Verset olvasni egy meleg takaró és egy bögre tea társaságában, vagy éppen lejegyezni jövő évi terveinket – a Bomo Art csapata mindkét elfoglaltsághoz tud tippeket adni. Vershétfő-projektjük keretein belül közösségi oldalaikon hétindító versekkel kedveskednek követőiknek, ami a karácsonyi időszakban különösen lélekemelő.

A Bomo Art termékeit az év minden napján szeretjük használni, de a téli időszakban különösen fontosak nekünk. Év végén, amikor kicsit lelassulunk és befelé figyelünk, valahogyan a kósza gondolatok lejegyzésében is van valami szentimentális – cseppet sem olyan, mint amikor a napi hajrában csak úgy odavetünk néhány dátumot a lap margójára. A boldog békeidőket, nosztalgiát idéző Bomo Art minták a minőségi, kézműves termékeken csak fokozzák ezt a meghitt hangulatot.

A manufaktúra nemcsak termékeivel, de közösségimédia-jelenlétével is a szürke hétköznapok színesítésére törekszik. A csapat egy hirtelen jött ötlettel – és persze a versek szeretetétől vezérelve – vágott bele nyáron a versnaplóírásba. Elővettek egy Bomo Art-os jegyzetfüzetet, a kollégák pedig minden hétfőn beleírták kedvenc versüket, hogy jobban induljanak a hetek. A verseken keresztül a csapat egymást is jobban megismerte, futárukról, Katona Dávidról pedig kiderült, hogy gyönyörűen tud kalligrafálni, mesélte Bruckner Regina, a projekt kezdeményezője.

Később úgy gondolták, irodalomhoz közeli barátaik és ismert emberek is csatlakozhatnának a kezdeményezéshez és megoszthatnák szívüknek kedves verseiket a Bomo Art közösségével. Azóta már többek között Babiczky Tibor, Ott Anna, Czinki Ferenc, Huzella Júlia és Kormos Lili kedvenc sorai is bekerültek a naplóba, Juhász Anna irodalmár pedig édesapja, Juhász Ferenc versével gyarapította a kötetet. Beszélgetésünkön főszerkesztőnk, Farkas-Zentai Lili is beírta kedvenc Kántor Péter-versét a versnaplóba.

A versnaplóban már több mint húsz verset találunk, többek között Fodor Ákostól, Nádasdy Ádámtól és Szabó Lőrinctől, de külföldi szerzőktől, például William Blake-től és Villontól is kerültek gondolatok a jegyzetfüzetbe. A napló alakulását mi is követhetjük, a hétindító verseket a Bomo Art Facebook– illetve Instagram-oldalán olvashatjuk, ahol még arról is találunk információt, hogy az egyes versek milyen tollal kerültek bele a füzetbe.


Bomo Art | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük