fbpx
Nyomj Entert

A Pentagram tervezte újra a Moholy-Nagy Alapítvány arculatát

Az amerikai Moholy-Nagy Alapítvány Pentagram által tervezett friss arculata a Bauhaus mestere előtt hódol: az új megjelenést Moholy-Nagy László kísérletező kedve, alkotói stílusa és technikái inspirálták.

Habár az alkotó festészeti, fotográfusi, tervezői, filmes és oktatói munkásságáról is ismert, az arculat tervezésekor híres fotogramjai nyújtották a fő inspirációt. Moholy-Nagy a fényt a képzőművészeti kifejezés új lehetőségeit tartogató eszköznek, vagy ahogyan ő fogalmazott, új „alkotótényezőnek” tekintette. A Pentagram is ezt ragadta meg a tervezés során: fluid betűsziluettekkel, mozgást idéző formákkal idézik meg a Bauhaus egyik legnagyobb alkotójának munkásságát. A fekete, a fehér és a homokszín árnyalatait, illetve a Good Type Foundry által tervezett Riposte nevű neogroteszk betűtípust alkalmazták, amely a századközepi betűtípusok vonásait kortárs elemekkel vegyíti.

Az alapítvány az alkotó lányának, Hattula Moholy-Nagynak a kezdeményezésére jött létre 2003-ban annak érdekében, hogy megőrizze apja hagyatékát, valamint hogy az életéről és munkásságáról szóló információkat széles nyilvánosság számára tegye elérhetővé az intézmény weboldalán és különböző események, kiállítások alkalmával.


Moholy-Nagy Alapítvány | Web | Facebook | Instagram
Pentagram | Web | Facebook | Instagram

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük