fbpx
Nyomj Entert

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak.

Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia

Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor inkább a tájrendezés elveit vette alapul, mint az építészetét. Az épület ahelyett, hogy saját építészeti kifejezésmódját keresné, a környezettel összhangban létezik, szinte észrevétlenül simul a tájba.


Ladek Zdroj | Lengyelország

A lengyel fürdővárosban már 1241 óta egészségmegőrző központ működik. A gyönyörű barokk fürdő termálmedencéit a tizenkilencedik században porosz, orosz és lengyel királyok, arisztokraták is látogatták.


Aqua Dome | Oberlängenfeld, Ausztria 

Az Aqua Dome az Ötz-völgyi-Alpok lenyűgöző kilátását és a kortárs építészet elegáns formavilágát egyesíti Nyugat-Ausztria egyetlen termálvízforráshelyén.


Szent Gellért fürdő | Budapest, Magyarország

A magyarországi szecessziós építészet egyik kiemelkedő épületét, a Szent Gellért fürdőt természetesen nem hagyhattuk ki toplistánkból. Egyedi terei és izgalmas színei akár egy Wes Anderson-film helyszínei is lehetnének.


Home Spa | Pozsony, Szlovákia

Válogatásunk végén egy privát fürdő is helyet kapott, méghozzá Pozsonyból. A kétszintes épület izgalmas tömegszervezése lehetővé tette, hogy a környezettől elzárt, mégis tágas, fedett teraszt hozzanak létre a nyüzsgő fővárosban. Érdemes megnézni, milyen remekül játszik az épület a természetes fénnyel!

Forrás: ArchDaily, Poland Travel

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük