fbpx
Nyomj Entert

A + rehabstudio okoskirakata

A Linda híres kirakatrendezős jelenete ugrott be elsőre; talán emlékeztek amikor egy sorozatgyújtogató – és talán gyilkos is – sorra gyújtotta fel a menő pesti butikok kirakatait, aztán Linda próbababának álcázva magát persze elkapta. Ennek azonban semmi köze nincs a következőkhöz, ha csak annyiban nem, hogy ma Lindának egy percet sem kéne nyomoznia azon irányba, hogy ki lehet a titokzatos kirakat fixált bűnöző, ugyanis minden kirakat és azok környéke, sőt lassan egész városok vannak bekamrázva, beriasztózva, bekábelezve, cellainformáció, wifi információ meg minden, szóval úgyis tudják hol vagyunk.

A rehabstudio koncepciója szerint a jövő kirakatai kapcsolatba is lépnek majd velünk és személyre szabott, nekünk szóló tartalommal ruházzák fel magukat, felhasználva a velünk lévő eszközeinkből nyerhető információt.

A kirakat tartalmát azonnal méretre, vásárlási szokásainkra és bankszámlánkhoz igazítja az azt irányító alkalmazás. Habár a videóban jelzett bluetooth kapcsolatot vélhetően pár év múlva már más helyettesíti, a lényeg maradni fog. Személyes és közvetlen kapcsolat, emberi interakció nélkül.

PSFK – Adaptive storefront prototype from + rehabstudio on Vimeo.