fbpx
Nyomj Entert

A világ 2120-ban, kártyákon

A mai pandémiás helyzetben sokszor azt sem tudjuk, hogy néz ki majd a jövő hetünk, vannak azonban, akik már azon fantáziálnak, milyen lesz a világ száz év múlva. A Playing Arts grafikusok és illusztrátorok víziót gyűjtötte két pakliba. Íme!

Vlad Korzinin, a Playing Arts nevű kollaboratív művészeti projekt vezetője azután döntött a kártyapaklik elkészítése mellett, hogy látott egy francia képeslap-sorozatot, melyen 1899-1910 közt francia művészek képzelték el azt, milyen lesz majd a világ 2000-ben. Guruló otthonok, víz alatti bálnabusz, légi rendőrség és otthonokat takarító robot is szerepelt a képeslapokon.

Korzinin éppen márciusban bukkant a sorozatra, amely jól rezonált a koronavírus-járvány első hulláma nyomán bevezetett karanténnal. Azonnal azt érezte, hogy most egy olyan kártyapakli tervezéséhez kell művészeket toboroznia, mely szintén a jövőt képzeli el. A Future, azaz Jövő névre keresztelt paklik tervezésére 299 művész jelentkezett, közülük kerültek ki azok, akik futurisztikus illusztrációikkal egy-egy lapot megtölthettek. Robotok, foldönkívüliek, repülő autók és arcmaszkviselés: voltaképpen kisebb a különbség az egykor elképzelt jövő és a ma vizionált 2120-as évek közt, mint hinnénk. Bár az tény, hogy a maszkkal korábban kevesen számoltak volna…

Forrás: Fast Company, Playing Arts

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük