fbpx
Nyomj Entert

Agy-mosógép | Michael hacker

Az osztrák Michael Hacker szabadúszó grafikusként tevékenykedik szomszédságunkban. Kb. négy éve végzett a bécsi University of Applied Arts-on és jellegzetes illusztrációival találkozhattunk már zenekarok szitázott gigposterein is. Olyan együtteseknek készített már anyagot, mint az idei VOLT egyik nagy neve, a Queens of the Stone Age vagy az Eagles of Death Metal, akik 2007-ben a Szigeten léptek fel.

small1
small2

Társalapítója a bécsi Atzgerei művészeti csoportnak és olyan ügyfelei voltak mint pl. a Penguin books, a Vice magazin vagy éppen a Jung von Matt reklámügynökség.

Most bemutatott alkotása komplexebb mint a tőle megszokott illusztrációk, de a rá jellemző stílust és fanyar humorát ugyan úgy hordozza mint a többi grafikája. Olyan témát dolgozott fel, melynek üzenete – főleg underground körökben – egyre nagyobb teret nyer. Az agymosás témája órákig tartó viták és újjal mutogatások forrása. Hacker különösebb magyarázás nélkül “árulja” amolyan pop stílusban ‘Brainwashing Machine’ alkotását apró utalásokkal. (lásd: mosóporok, adalékok)

small4

small3

small5