fbpx
Nyomj Entert

Aki valóra váltja az álmokat | A Studio Proba medencefreskója

Alex Proba nem csak a megrendelői, hanem saját álmait is sorra valóra váltja. Portfóliójának legújabb gyöngyszeme egy kaliforniai ház medencefreskója, egy olyan projekt, amelyről mindig is álmodott.

Nincs sehol kőbe vésve, hogy egy medence falát csak csempe, vagy a jól ismert, szigorúan kék műanyag burkolat fedheti, mégsem jutott eszébe eddig sokaknak mással próbálkozni. Alex Proba, a Studio Proba designstúdió alapítója azonban kreatívabb ennél, és már azelőtt medencék falára álmodott színes, organikus freskókat, hogy megkapta volna első konkrét megbízását a feladatra.

Az álmok azonban előbb-utóbb valóra válnak: Alexet egy kaliforniai ékszermárkának, a Marrow&Fine-nak tulajdonosai, Tim és Jill Sassone kérték fel arra, hogy újonnan vásárolt, mid-century villájuk medencéjét, illetve néhány belső falát dekorálja. A Palm Desertben található ház medencéje szögletes formáival pont az ellenkezője Alex organikus formavilágának, ám a designer azt mondja, éppen emiatt volt számára izgalmas a tervezés.

Amilyen könnyed lett a végeredmény, olyan megterhelő volt az elkészítés, ami annak fizikai részét illeti: a háttér megfestése kettő, míg a minták felfestése hat napot vett igénybe. Alex és asszisztense, Lindsay Kennedy 12 órán át görnyedt a tűző palm springs-i napsütésben, mely a medence belsejében még forróbbnak hatott. Az azonban nem kérdés, hogy a freskó megérte az erőfeszítéseket.

Alex Proba 2013-ban alapította meg multidiszciplináris designstúdióját New York-ban. A stúdió az alkalmazott vonalon termék, grafikai, környezet és bútortervezéssel is foglalkozik, mindezt pedig képzőművészeti alkotásokkal színesítik.

Studio Proba | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük