fbpx
Nyomj Entert

Bemutatkoznak a Pozsonyi Illusztrációs Biennálé magyar alkotói

Kiállításon mutatják be a nagy hagyományú 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennálén résztvevő tizenhárom magyar illusztrátor munkáit augusztus 17. és szeptember 6. között a Pesti Vigadóban. Nem csak az illusztrációk szerelmeseinek!

A Pozsonyi Illusztrációs Biennálé 27. kiadását tavaly ősszel a pozsonyi vár épületében rendezték meg. Ahogy Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára a Magyar Gyermekirodalmi Intézet weboldalán is kiemelte: „A Pozsonyi Illusztrációs Fesztivál egy olyan seregszemle, amely Japántól Mexikóig ad áttekintést a világ illusztrációs művészetéről. Teljességet aligha ígérhet, ám több mint hatvan éves fennállása alatt mindig kiváló érzékkel állította előtérbe az illusztrációs grafika nemzetközi összehasonlításban is minőségi alkotásait és újszerű kezdeményezéseit.”

Bodonyi Panni

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet szakmai zsűrije minden évben szemlézi a gyermek- és ifjúsági könyveket, amely tizenhárom alkotót kért fel a pozsonyi biennálén való részvételre. A kiválasztott alkotók közé bekerült többek között Dániel András, az Év Gyerekkönyve-díjas És most elmondom, hogyan lifteztem című képeskönyvével, Kárpáti Tibor Budapest OFF címre hallgató pixel-városképeivel és Várszegi Adél verses dinoszaurusz-határozójához készült illusztrációival, valamint Nagy Diána papírszínházas lapozójával és Bodonyi Panni a Mesélj rólam! című kötethez készített illusztrációival.

Kárpáti Tibor
Dániel András
Nagy Diána

Az eseményen az inspiráló és progresszív illusztrációk mellett a könyvekkel is megismerkedhetünk, továbbá a biennálé díjnyertes, nemzetközi munkáit is megcsodálhatjuk. A kiállítás gyerekeknek szóló workshoppal és tárlatvezetéssel is kiegészül majd, amelyről részletesebben a Facebook eseményben tudtok tájékozódni.

Kiállító magyar művészek: Baranyai (b) András, Békés Rozi, Bölecz Lilla, Bodonyi Panni, Dániel András, Grela Alexandra, Herbszt László, Kárpáti Tibor, Keresztes Dóra, Maros Krisztina, Nagy Diána, Rofusz Kinga, Takács Mari.

A program társszervezője a Budapesti Szlovák Intézet.

Borítókép: Grela Alexandra

Magyar Gyermekirodalmi Intézet | Web | Facebook | Instagram
Pozsonyi Illusztrációs Biennálé | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük