fbpx
Nyomj Entert

Búcsúlevél az ikonikus zongora-manufaktúrához | Megjelent iamyank új lemeze

Különleges albummal és hozzá készült, bensőséges videós kollaborációval búcsúzik az ikonikus váci Klavins Piano Manufaktúrától iamyank. A lemez a zenész-producer karrierjében mérföldkövet jelent, ugyanis ez az első alkalom, hogy szóló zongoraanyaggal jelentkezik.

Az Una Notte (Egy éjszaka) elnevezésű album egyfajta búcsúlevél, amelynek középpontjában az Una Corda zongora áll. A hangszerért a fanatikus vintagehangszer-gyűjtő Nils Frahm is rajong – az első prototípus az ő megrendelésére és közreműködésével készült. A felvételek egy nagyon különleges atmoszférájú helyszínen, a világhírű zongorakészítő, David Klavins műhelyében készültek: iamyank most utoljára alkothatott itt, ugyanis a Klavins Piano Manufaktúra abban a formában, ahogy eddig ismerhettük, Magyarországon megszűnik.

Nem én vagyok a főszereplő, még csak nem is a hangszerek, hanem a tér maga, ami a szünetekben és a csendben tud igazán érvényesülni” – mondta el iamyank.

Az Una Notte egy letisztult, csendes lemez, melyhez egy négy fejezetből álló kisfilm is társul, ami teljes nyugalomból szürreális képsorokba fordul át: többek közt azt is közvetlen közelről vehetjük benne szemügyre, hogyan fest játék közben az Una Corda belülről.

Forrás: Sajtóközlemény

iamyank | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük