fbpx
Nyomj Entert

Designtárgy és élmény egyben | Kirakós Budapest

Három lánynak, akik imádják a grafikát, az ízléses lakberendezési tárgyakat és a játékokat, hiányérzete támadt a magyar puzzlepiacon: itt van a Kirakós Budapest nevű kortárs designpuzzle felnőtteknek!

Glaser Eszter, Lovrity Anna Katalin és Papp Regina alapítók arra a kérdésre keresték a választ, hogy miért nem magyar alkotók képei köszönnek vissza a puzzlemintákból vagy akár otthonunk falairól. A Kirakós Budapest amellett, hogy a helyi alkotókat támogatja, nem csak egy designtárggyal, hanem egy élménnyel is gazdagít minket.

„Szerintem őrülten izgalmas, hogy egy művészeti alkotást ilyen apró elemeire bontva fog a kirakósozó megismerni. Ha veszel egy posztert, kétlem, hogy fogsz felette három órát görnyedni, hogy minden apró kis szegletét megismerd. De ha kirakod, majdnem olyan jól fogod ismerni a képet, mint maga az alkotó” – emelte ki Kata.

A puzzlemárka első kollekciójában három alkotó munkái közül válogathatunk: Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című animációjához készült grafikáiban, Orosz Judit növények inspirálta illusztrációiban vagy Hárshegyi Vivien alkotásainak részleteiben tudunk elmerülni.

„Viviben azt a lazaságot szeretem a legjobban, amit szerintem sokan elveszítenek a gyermekkor után. Vele ugyanolyan felüdülés egy beszélgetés, mint a rajzainak látványa. Judit munkáiban legjobban azt a finomságot és bájt szeretem, amivel egy képet megalkot. Kata kollázsszerű munkái jól passzolnak a kirakóshoz, mert kihívásokkal telivé teszik a szórakozást. Nagyon örülök, hogy három ilyen eltérő vizuális világú alkotóval indultunk el, remélem, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére való puzzle-t” – részletezte Eszter.

A frissen debütált, háromszáz darabos kirakósok már most nagy népszerűségnek örvendenek. „Amikor nekiálltunk piackutatni, meglepődve tapasztaltuk, hogy nagyon komoly szubkultúrája van itthon és külföldön is a műfajnak. Instagram-oldalunk elindítása után nagyon sok rejtőzködő kirakósózó bukkant fel, és külföldről is sokan írtak, hogy tetszik nekik a kezdeményezés. Az első vásárlások után azt látjuk, hogy a kortárs design egy jó hívószó, sokan szeretnének elmélyülni valami nem online tevékenységben, és szívesen kiteszik akár a falra is a grafikát, ha végeztek vele” – mondta el Regina.

Eszter, Kata és Regina nem titkolt célja, hogy a magyar alkotók mellett külföldi művészekkel is dolgozzanak. A csapat további különlegességekkel, a karácsonyi időszakra pedig külön meglepetéssel is készül. „Amikor ötletelünk, olyan csintalanságok is eszünkbe jutnak, hogy olyan kirakóst csináljunk, amihez nem adunk képet, vagy hogy ismerősök gyerekeinek rajzaiból készüljön egy-két széria. Abszolút nyitottak vagyunk a kísérletezésre” – tette hozzá Eszter.

Ha kedvetek támadt egy kis kirakósozásra, vagy szeretnétek egyedi tárgyat ajándékozni, nézzetek szét a Kirakós Budapest webshopján és szerezzétek be a számotokra legkedvesebb darabot!

Kirakós Budapest | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük