fbpx
Nyomj Entert

Diákszálló a Karib-szigeteken | Project Grenada

Amikor a kijevi bázisú építész, Artem Trigubcsak megbízást kapott egy karibi diákszálló tervezésére, a jól bevált formulához nyúlt, és a trópusi környezetre brutalista stílusú épületet álmodott.

Nem tudjuk, miért, talán a brazil előképek miatt, de imádjuk a dús, élénkzöld trópusi növényzet és a szürke, brutalista épületek párosát. Valószínűleg ezért akadt meg a szemünk Artem Trigubcsak kijevi építész a karib-tengeri Grenada szigetére tervezett lakásegyüttesén is.

A Naked Indian Drive luxushotelnek tűnik, pedig nem az. Az épületben apartmanokat találunk, melyeket főleg egyetemistáknak adnak ki, akik a szigeten található St. George’s University hallgatói.

A négyemeletes komplexum egy meredek lejtőn fekszik, így szintkiosztása is ehhez illeszkedik. Első szintjén található a recepció és a parkoló, ezt követik lakások a második emeleten. A harmadik szint éri el a lejtő tetejét, itt szintén lakásokat találunk, mellettük pedig itt kapott helyet a közösségi co-working iroda és a medence is. A negyedik szint ismét a lakásoké, a legfelső szinten pedig egy közös használatú tetőterasz áll a lakók rendelkezésére.

Az összhatásában négyszögletes betonépületet a lépcsőház íves fordulói finomítják. Az enteriőrökért a szintén kijevi bázisú tervező, Lera Brumina felelt, aki a szürke tereket dán designbútorokkal és pasztellszínekkel egészítette ki.

Artem Trigubcsak | Facebook | Instagram

Lera Brumina | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük