fbpx
Nyomj Entert

Elegáns ligatúrák | Kiss Miklós betűkészlete

Erős kontrasztok és francia elegancia egy betűkészletbe sűrítve: a tipográfia rajongóinak örömére itt van a formavilágában jellegzetes kissmiklos-betűtípus, a Masqué Typeface.

A sajátos Masqué betűkészlet inspirációs forrása a híres francia nyomdász és típusgyártó Didot-családról elnevezett, ikonikus Didot betűtípus. Bár Kiss Miklós korábban is tervezett már egyedi karaktereket, ez az első alkalom, amikor egy teljes betűcsaládot hozott létre. „Az elmúlt években sok megkeresést és üzenetet kaptam különböző tervezőktől azzal kapcsolatban, hogy honnan lehetne letölteni a ligatúrás betűjátékaimhoz vagy logotípiáimhoz használt betűtípusokat – ezért is kezdtem bele a betűtervezésbe” mondta el Miklós.

A tervező munkáira jellemző kifinomult esztétika, valamint erős művészi és koncepciózus magatartás jól érvényesül a Masqué formavilágában is: a betűk ívelt, légies és elegáns ligatúrák segítségével válnak karakteressé és felismerhetővé.

„A Masqué egy vékony szárú hairline betűtípus, ezért minél nagyobb méretben használjuk, annál szebben mutat: címekhez, címsorokhoz, rövidebb szövegekhez és betűzsonglőrködéshez a legtökéletesebb. Logóhoz is kiválóan alkalmazható, de igényel egy kis vastagítást” részletezte a tervező.

A betűkészlet további különlegességeihez tartozik, hogy az egyes karakterekre számos variáció létezik, például az összefűző karakter jeléből, az &-ből is több változattal kísérletezhetünk.

Ha szeretnétek ti is kipróbálni a Masqué betűkészletet, Kiss Miklós weboldaláról tudjátok beszerezni azt. A betűkedvelők számára jó hír, hogy Miklós legújabb betűtípusa, a Veronési is debütált, illetve januári megjelenéssel a tervező egy harmadik betűkészlettel is készül.

Kiss Miklós | Web Facebook Instagram Behance

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük