fbpx
Nyomj Entert

Elvarratlan szálak

A LAYER x LAYER páros magát egy “kollaboratív” stúdiónak nevezi, de semmiképen sem egy “brand”-nek, hiszen filozófiájuk az, hogy nem akarnak eladni egy idealizált életmódot, hanem hagyják, hogy termékeik önmagukért beszéljenek.
Céljuk, hogy ketten a lehető legjobbat alkossák meg, PR és marketing csapatok által megtervezett reklámok nélkül. Az oldaluk egész egyszerűen csak róluk és termékeikről szólnak.

True-pouch_06

A “TRUE COST” táska szériájuk hitvallásukon túl, sejtet egy tudatos felépítést. Mindenki szereti felrakni az “i”-re a pontot, hogy egy nehéz munkafolyamat végén elvarrhassuk a szálakat. A LAYER x LAYER ezt az örömöt adja meg limitált szériájukkal a vásárlóknak. A csapat úgy alkotta meg a “TRUE COST”-ot, hogy minimalizálják a költségeket, de ez ne menjen a minőség rovására.
Az órási ötlet az benne, hogy a szerkezetileg kész táskákat csak néhány cérnaszál és egy kifordítás választja el attól, hogy azt kész terméknek lehessen nevezni. Ezzel a páros időt és pénzt takarít meg és ad a vásárlónak egy olyan élményt, hogy kvázi bevonja őket a gyártási folyamatba. Mindenki magának fejezi be táskáját.

httpv://vimeo.com/87118630

A limitált széria 49$, melynek natúr szövete kívül (ebben az esetben relatív) tintacseppes festmény, belül vöröses-sárga pontnyomás.
A táska méretei :
21.5cm x 14cm x 4cm

True-pouch_02 True-pouch_03 True-pouch_05The LAYER x LAYER duo call themselves a collaborative studio, but by no means a brand. Their philosophy is that they do not want to sell an idealized lifestyle; they just let their products speak for themselves.  Their goal is to produce the best they can without PR and marketing teams and organized commercials. Their site is also quite clear-cut; introducing them and their products only.

True-pouch_06

The “TRUE COST” bag collection, however, seems to go a bit beyond their credo, implying a certain consciousness in their marketing. Everyone likes “dotting the i’s”, in other words, tying the loose ends after a long, laborious process. LAYER x LAYER give this pleasure to their customers. They created their “TRUE COST” collection to minimalize the cost without ruining the quality.

Its ingenuity lies within the fact that the bags are one thread and one twist away from being called a complete product. By creating such a product, the designer duo save time and money, while giving the shoppers a unique experience by involving them in the production process, as everyone has to complete their own bags. These limited edition bags cost 49 US dollars. Its textile is neutral with ink dots ornamenting it, while the inside is coloured reddish yellow.

httpv://vimeo.com/87118630

The bag’s measurements: 21.5 cm x 14 cm x 4 cm

True-pouch_02True-pouch_03True-pouch_05