fbpx
Nyomj Entert

Ezri Tarazi: Jeruzsálem Asztalok

A városi tématikájú tárgyaknak van egy, a szuvenírhalmaz közhelyein felülemelkedő, mindig izgalmas kategóriája is. Az Ezri Tarazi által vezetett csapat kilenc asztalt tervezett, melyek Jeruzsálem kultúrájáról, identitásáról és jelen kihívásairól adnak személyes lenyomatot.

Kevés hely létezik a világon, amely előzhetné Jeruzsálemet a kulturális sokszínűség terén. Az asztalok az óváros különböző jelenségeit dolgozzák fel; egyenként értelmezhetők, míg együtt komplex esszét alkotnak. Nyitható asztal a megosztott városról, az egyedi ablakrácsokról, a régészeti leletek körüli vitákról, az arab zenei struktúrákról, mely a társasági élet megjelenítése is egyben. Az Óváros térképét Voronoi algoritmussal átalakító, 3D nyomtatható asztal nem vádolható a múltba révedéssel, ahogy a történelmi városrészt teljesen feltárt és kiürített ásatási területként ábrázoló darab sem. Ütős sorozat, mely provokatívan emlékeztet a designban rejlő lehetőségekre a kulturális, társadalmi és geopolitikai kérdésekben. Lenne ötletünk néhány budapesti modell témájára is.

_MG_6353_copy_315716 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_13 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_12 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_11 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_10 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_7 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_5 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_3 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_2 Tables-of-Jerusalem_Ezri-Tarazi_dezeen_784_0