fbpx
Nyomj Entert

Falfestménnyel emlékeznek az 1956-os forradalomra Londonban

A Londoni Magyar Kulturális Központ megbízásából a magyar graffitiművész, Fat Heat készített falfestményt az 1956-os forradalom emlékére.

A hatvanöt négyzetméretes alkotás London belvárosának Holborn negyedében, a British Museum közelében kapott helyet. A metaforikus alkotás a természet megújulására utal, amely a harminc évvel ezelőtti rendszerváltást, a szovjet kommunista elnyomás alóli felszabadulást szimbolizálja. A falfestmény egy játszótér és szabadtéri kondipark fölé magasodó tűzfalon látható, képei közt a közepén kivágott 1956-os zászló is felfedezhető, amely a Londoni Magyar Nagykövetség homlokzatára is kikerül idén – az alkotás szimbolikájára egy magyarázó tábla is felhívja a figyelmet.

„Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a szokásos nagy ünnepségek Londonban is, ám ez nem ok arra, hogy ne emlékezzünk a forradalom hőseire” – mondta Vincze Máté, a Londoni Magyar Kulturális Központ vezetője. „A Londoni Magyar Kulturális Központ minden évben szeretné a fiatalokhoz is közel hozni a magyar történelmi hősöket” – tette hozzá.

Fat Heat | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük