fbpx
Nyomj Entert

Farkaskútvölgy kezében: rejtélyes kilátó bújik meg a Cserhát vidékén

Farkaskútvölgy vidékén, a Cserhát vonulatai mentén elhelyezkedő festői kis falu, Felsőtold, és a világörökség részét képező Hollókő között egy kezet formáló kilátóterasz rejtőzik, ahonnan a környező völgy és a Cserhát dombjainak szépségét is megcsodálhatjuk.

Az akácfából épült, különleges Kéz-kilátó Csíkszentmihályi Benjamin művész munkája. Az építés körülbelül két és fél hónapig tartott, a szerkezetet pedig rönkváz adja, ezen alakítottak ki padlót és ülőhelyeket. Az óriási kéz szimbolikus jelentéstartalmának megfejtéséről a látogatók dönthetnek, a tenyér az adott pillanatban jelentheti számukra a természet őrzőjét, Isten kezét, a védelmet, vagy valami egészen mást.

„Bakancslistánkon szerepelt, hogy valami maradandót alkossunk. Így született meg egy, a túrázóknak is szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig egy elmélkedőpont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább” – olvashatjuk a Farkaskútvölgy Facebook oldalán.

Az aprólékosan kidolgozott építményről egyelőre még nem találhatunk túl sok információt, helyszíni táblák és turistatérképek sem jelölik. A különleges kilátó Felsőtold vagy Hollókő irányából több túraútvonalon keresztül is megközelíthető, köztük az Országos Kéktúra vonalán is.

Fotók: Simák Gergő

Farkaskútvölgy | Facebook
Simák Gergő | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük