fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Büntetlen örömök, csomagolva

Szeretjük megjutalmazni magunkat, miért is tagadnánk? Elvégre nem bűn, ha a jól végzett munka gyümölcseként engedünk a csábításnak és megfáradt agytekervényeink, végtagjaink regenerálása érdekében valami igazán finom falattal kényeztetjük magunkat.

Az éjszakába nyúló munkaórák, borongós délutánok, összetört szívek leghatékonyabb fájdalomcsillapítói azok az édességek, melyeket szinte receptre írunk fel magunknak – s ezt tehetjük bűntudat nélkül is, hála az egyes csomagolásokon olvasható „mentes” vagy „csökkentett” jelzőknek. Hogy ki mit választ ízlelőbimbóinak kényeztetésére, azt nemcsak a tasak tényleges tartalma, de annak vizuális megjelenése is meghatározza. Elvégre ha valóban az lenne a szándékunk, hogy valami szimplán egészségessel jutalmazzuk meg magunkat, akkor a zöldség-gyümölcs részleget céloznánk meg a szupermarketben, nem pedig az édességek felé vennénk az irányt. De nem: mi az édesség intézményében hiszünk, át akarjuk adni magunkat a finom csábításnak. S ezt pontosan tudják rólunk azok, akik ebben a bizniszben utaznak: a gyártók nem átverni akarnak minket, mindösszesen meg akarják nyugtatni a vásárlót afelől, hogy a nyalánkság büntetlenül fogyasztható, azaz veszélytelen, de ugyanolyan élvezetet képes okozni, mint egészségtelennek mondott társai.

Ezzel a mechanizmussal operálnak az egészséges finomságok forgalmazói, s ennek mentén kell gondolkodnia a tervezőgrafikusnak is, amikor efféle nyalánkság csomagolásáért felel. Hogyan legyen egy édesség csábító, kívánatos, ízletesnek tűnő, gusztusos vizuálisan is? Erre hoztunk most néhány példát – köztük egy kiváló magyar csapat, a Classmate Studio produktumát is – Oroszországtól Brazíliáig.

Mayer Kitti
designteoretikus

GYÜMÖLCSSNACK

BRAZÔ | Porto Alegre, Brazília
Asdrubal (duba) Fabris
Camila Bermúdez
Guilherme Robaski
Natalia Blauth
Alice Meditsch


VEGÁN CSOKOLÁDÉ

Fellow Creatures – Vegan Chocolate | Budapest, Magyarország / Helsinki, Finnország
Classmate Studio
Lili Köves
József G Kiss
Eszter Misztarka
Attila Ács
Fruzsina Fölföldi
Henri Vogt


JUTALOMFALAT

DOGUEIROS – valkiriaic | Porto Alegre, Brazília
Valkiriaic .
Henrique Azevedo
Eliane Lima
Matheus Pinto
Moises Hansen


KÁVÉ

Roasting Brew Coffee Roasters | Tomszk, Oroszország
lovemedo agency


DIÉTÁS PÉKÁRU

KEPLE | Keto Diet Bread Packaging | Szöul, Dél-Korea
AURG Studio


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük