fbpx
Nyomj Entert

Fashion Remix

A londoni Austrian Cultural Forum (ACF) idején a The International Fashion Showcase-en egy csapat bécsi divattervező érdekes appon mutatta be kollekcióját a nagyérdeműnek. Az ‘Another Austria’ c. app/installáció nem más mint egy interaktív divatbemutató.

small02

small01

A Fashion Remix elnevezésű applikáció Kris Hofmann műve, mely olyan stop-frame animáció ahol a felhasználó az animációt úgy irányíthatja mint egy absztrakt lemezlejátszót. Ha az óramutató járásával megegyező irányban pörgetjük a köröket a lemez felgyorsul az animációval és a zenével együtt, ha ellentétes irányba forgatjuk akkor hatás is ellentétes lesz.

small04

Az app alatt játszott zenéért az electro beatben tevékenykedő osztrák Callrider felelős és hát mit ne mondjak piszok hangulatos légkört ad az interaktív divat-portfólióhoz. A kiállítás és az applikáció bemutatja a művészek kortárs alkotó munkáit és megismerteti a látogatókkal az ország feltörekvő művészeit, kik követik az osztrák művészeti hagyományokat, de szem előtt tartják a modernitást és egyediségéget is.

small03

A tervezők között van Anna Aichinger, Femme Maison, Gon, Hartman Nordenhols, Kayiko, Madame with a Mission, Mark és Julia, valamint Pitour. A kiváló minőségű alkalmazás audió-vizuálisan lenyűgöző és egy kis ízelítőt nyújt az osztrák divatból. Továbbá egy olyan app mely a digitális művészetben kellemes elegyet alkot a divattervezés világával. Híd a divat és az interaktív művészet között, nagyon eltalált zenei kísérettel.

Az app Microsoft Surface/Win8 és iPad-en is elérhető!Fashion remix is a new app for Windows 8 which allows the user to control a stop-frame animated film. The app, which was created for the Austrian Cultural Forum (ACF) and AUSTRIANFASHION.NET, will showcase the work of Viennese fashion designers and be displayed as part of the ACF’s ‘Another Austria’ exhibition during London Fashion Week.

small02

small01

Similar to the action of a using a turntable, visitors to the exhibition will be able to remix different designer looks on a stop-frame animated rotating disc, and all with the touch of their fingertips. The results of their creativity will be projected out in real time at the venue, with a synched up remixed sound track by Callrider, giving the animation maximum impact.

small04

small03

httpv://vimeo.com/59589620

(via nexusinteractivearts)