fbpx
Nyomj Entert

GASPARBONTA & Partners I Blondie Budapest

Kicsit pink, kicsit punk – ez a Blondie Budapest. A Gerlóczy utca 5. szám alatt üzemelő fodrászszalon belsőépítészeti munkáit a GASPARBONTA & Partners jegyzi.

Fotók: Jaksa Bálint

A púder mellett a rose gold, lila és antracit árnyalatok dominálnak, s a különféle réz felületek is többször visszaköszönnek a szalonban (a recepciós pultnál, lámpákon, apróbb kiegészítőkön). A falakon vibráló neon felirat nemcsak Debbie Harry énekesnőt juttathatja eszünkbe, de a – részben Budapesten forgatott – Atomic Blonde címszereplőjét, Charlize Theront is, aki a filmben felbukkanó rosszfiúkat profihoz méltó módon iktatja ki, s teszi mindezt kifogástalan frizurával és outfitben.

A Blondie-ra rögtön rákattantunk, és felkerestük Bonta Gáspárt, hogy meséljen kicsit a fodrászszalon tervezésének körülményeiről.

. . .

A GASPARBONTA & Partners nevéhez számtalan vendéglátóegység interior design-ja köthető, most azonban egy hajszalonnal rukkoltatok elő. Milyen kihívásokat tartogatott számotokra ez a projekt? 

Nagyon izgalmas, ismeretlen terep volt a számunkra; számos hozzá kötődő kortárs trendet tanulmányoztunk. Gyakran hangoztatom, hogy az építészet, belsőépítészet egyik legjobb, legizgalmasabb része, hogy minden tervezett funkciót meg kell ismernünk: tudni kell például, mitől fekete a fekete mosogató és miért fehér a fehér vagy, hogy miért van külön a hajfestő és -mosó rész. A hairstyling egy igazán figyelemre méltó műfaj, a fashion szakma egyik alappillére – kifejezetten izgalmas volt kicsit belelátni a belső működésébe.

Honnan merítettetek inspirációt? A Blondie név adott volt?

A projekt ötletgazdája a nemzetközi divatszakmában is elismert, kiemelten tehetséges fiatal fodrász, Barsi Balázs, aki maga is inspirációként szolgált a hely kialakításához – temperamentuma és saját stílusa jó irányt szabott a tervezésnek, ráadásul sok kiváló moodboardot is mutatott nekünk. Ezen felül sok nemzetközi előképünk volt: talán az idén Milánóban látott pár hasonló hangulatú hely volt a leginkább mérvadó. A Blondie név is Balázs ötlete volt: kicsit pink és kicsit punk, mint az egész hely.

Mennyire voltak konkrét elképzelései a megrendelőnek, vagy teljesen szabad kezet kaptatok? 

Ez volt a megrendelő első saját, ilyen jellegű projektje. Ilyenkor természetes, hogy az ember a saját ízlésének megfelelő dolgokat látni. Szabad kezet kaptunk, de így is javarészt mindenben egyetértettünk, finomításokban voltak néha hosszabb beszélgetéseink színárnyalatokról, felületekről, világításról, ilyesmik. 

Egy élettel teli, vidám teret sikerült varázsolnotok a Blondie-ba. Mennyire volt ez nehéz?

Az üzlethelyiség első traktusa az utcára nyílik, a benti hosszúkás rész pedig a belső udvarból kap fentről fényt. Izgalmas kihívás volt, hogy hogyan tudjuk összehangolni a különböző felületeken (falak, beépített bútorok) megjelenő színeket és anyagokat. Végül a rozé gold és a világos mályva kombinációja volt a befutó – ehhez a kortárs színpalettához igazítottuk a többi elemet is.

Az élettel teli és vidám hangulat megteremtése a munkánk része: mindenképpen szerettünk volna egy funkcionálisan tökéletesen működő, ugyanakkor inspiráló, vibráló teret létrehozni, ahová szívesen járnak a kliensek. Érzésem szerint gyorsan alaphely válik majd belőle.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük