fbpx
Nyomj Entert

Határtalan design a Bálnában

Május 30-án nyílik a cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci designerek munkáiból rendezett design kiállítás az Új Budapest Galériában.

Immár tizennegyedik alkalommal, első ízben nemzetközi fesztiválként, a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagjaként szervezi Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a régió egyik legjelentősebb design eseményét, a Határtalan Design, 14. madeinhungary + 7. MeeD kiállítást és találkozót.

12 ország, 147 designer

A válogatásban 12 ország 147 – köztük számos hazai és nemzetközi díjat nyert – designer tárgyai kapnak helyet. A kiállításon cseh, lengyel, német, olasz, osztrák, román, svájci, szlovák és – első ízben – francia, portugál és spanyol alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak is láthatók.

A tavalyi siker folytatásaként jeles kurátorok válogatásában 12 ország különböző generációit és stílusirányzatait képviselő ékszertervezők alkotásait is láthatók, melyhez kapcsolódóan ezúttal a pilseni Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art of the University of West Bohemia Metal and Jewel tanszékén készült művek állnak a fókuszban.

A kiállítás külön egységeként ismerkedhetnek meg a látogatók a különböző design- és művészeti egyetemek hallgatóinak munkáival, és az immár negyedik alkalommal megvalósuló – közel húsz textiltervező és három kivitelező együttműködésében létrejött – TEXHIBITION projekt legfrissebb eredményeivel.

A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a különböző generációhoz tartozó designerek tárgyain keresztül bemutassák a különféle régiók sajátosságait, az alkotók pozitív egymásra hatását, a tárgy- és formatervezés sokszínűségét, frissességét. Az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott, sorozatgyártott és kisszériás tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak.

Határtalan Design Díj

Az eseményhez kapcsolódóan idén harmadik ízben kerül sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a tárgykultúra kulturális és gazdasági hatására, a mecenatúra jelentőségére. A Díjhoz a CIG Pannónia Első Magyar általános Biztosító Zrt. ajánlott fel jelentős támogatást.

„A CIG Pannónia által képviselt vállalati értékek és célok összhangban állnak a Határtalan Design Díj irányelveivel. Az elismerés lényege, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő lehetőségekre, a tehetségek pártfogásának jelentőségére. Az innováció és az egyéni igények teljesítése vállalatunknál a professzionális szolgáltatásnyújtáson keresztül megy végbe. Külön öröm számunkra, hogy a rendezvény nemcsak a hazai, de a régióban tevékenykedő designerek termékeit is felvonultatja, hiszen társaságunk is számos európai országban jelen van” – mondta el Busa Zoltán, a vállalat vezérigazgatója.

Helyszín: Új Budapest Galéria (Bálna), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.
Időpont: 2019. május 31. – június 23.
Kiállításmegnyitó: 2019. május 30. 18:00
Szakmai nap: 2019. május 31. 11:00 –14:00

További infók az esemény hivatalos honlapján és a Facebook-oldalán.

A kiállítás a Budapesti Nyári Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája programsorozat része, a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagja.

 

 

 

 

 

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük