fbpx
Nyomj Entert

Hegyi ház | Lengyelország

A krakkói bázisú Kropka Studio családi háza olyan simán illeszkedik a lengyel hegyek közé, mint ahogy a szánkó siklik a havon.

A lengyelországi Beskid Ślaski hegyvonulat egyik lankás domboldalán helyezkedik el a Kropka Studio építésziroda legújabb projektje, egy modern családi ház. A formájában istállót idéző épülettel szemben a legfontosabb követelmény az volt, hogy 180 fokban kilátást nyújtson a környezetére, és hogy a gyerekek külön birodalmat kapjanak benne.

Annak érdekében, hogy a költségek ne szökjenek az egekbe, a tervezők a teljes üvegfalak helyett jókora fix ablakokkal látták el a homlokzatot, a ház közepén pedig egy lapos üvegtetőt helyeztek el. 

A kétszintes ház alsó szintjét kapták a gyerekek, valamint itt helyezkedik el a garázs is. Az alsó szint különlegessége, hogy egyik oldalát maga a lejtő alkotja. A felső szinten kapott helyet a közös nappali, a konya és a szülők hálószobája.

A két szint közötti burkolatváltás egyedi külsőt biztosít a háznak: az alsót betonpanelek, a felső fekete fémlemezek borítják, és természetesen a hatalmas ablakok is jócskán hozzátesznek a ház esztétikájához.

A beton-fém páros az enteriőrben is visszaköszön. A fekete kandalló mögött is betonpanelekkel burkolták a falat, a fehér falak pedig üdítő kontrasztot alkotnak ezzel az alapkoncepcióval.

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük