fbpx
Nyomj Entert

Gdańsk I Best Christmas Markets in Central-Europe

Budapest az elmúlt pár évben jól megérdemelten felkerült a legszebb karácsonyi vásárok európai listájára. A European Best Destination (EBD) idén is felmérést végzett, melynek eredményét nemrégiben hozták nyilvánosságra: a tavalyi győztes Zágrábot közel 1000 szavazattal megelőzve Budapesté lett a legjobb és legkörnyezettudatosabb karácsonyi vásár Európában! 

Ez önmagában is nagy öröm nekünk, de emellett az EBD 2020-as listáján további 5 közép-európai várost is felfedeztünk, amik szintén csodálatosak! Ezeket mutatjuk be a következő HYPE I Best Christmas Markets in Central-Europe sorozatunkban.

Gdańsk

Budapest után a sorrend a következőképp alakul: a második helyezett Bécs lett, a harmadik pedig a Lengyelország legnagyobb városában elterülő, mesébe illő gdański karácsonyi vásár, amely a velencei körhintáról, az elvarázsolt hintóról és az Angyalmalomról híres.

Az a hír járja, hogy a vásárban olykor feltűnnek beszélő mesebeli lények és gdański angyalok is, sőt, az igazán szerencsések még igazi rénszarvasokkal is találkozhatnak.

Fotó: Adam Nieścioruk
Fotó: Adam Nieścioruk
Fotó: Pinterest
Fotó: Boris Ponomarev
Fotó: In Your Pocket
Fotó: Matthias Dengler
Fotó: Spirited Travellers
Fotó: Katarzyna Światek

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük