fbpx
Nyomj Entert

Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week

Tartsd körforgásban! – ez idén a Budapest Design Week mottója, amit a vírushelyzethez alkalmazkodva október 1-11. között hibrid formában rendeznek meg. A klasszikus helyszínek mellett az online térben is várhatók programok a koncepció szerint.

A tizenhetedik Budapest Design Week a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára és annak kimagasló szerepére kívánja felhívni a figyelmet. „A koronavírus vis maior témája mellett, illetve ahhoz részben kapcsolódva jelenleg a világ legfontosabb problémája a fenntarthatóság kérdése, melynek kiemelt fontosságú aspektusa az egyszerű újrafelhasználáson túlmutató, annál komplexebb megközelítést alkalmazó körforgásos gazdaság” – emelte ki Osvárt Judit, a programsorozat szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A rendezvénysorozat idén is két fő programtípusból épül fel, ezek a saját fejlesztésű tartalmak és programok, valamint a külső partnerek által szervezett, a Budapest Design Weekhez csatlakozó események. A külsős jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács kijelölt szakmai grémiuma választja ki a részvételre javasolt partnereket. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Budapest Design Week alatt adják át a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat. Emellett rendhagyó, online sorozat formájában rendezik meg a Nyitott Stúdiók programot, amely a hazai designerek, designstúdiók műhelyébe enged betekintést. A koronavírus-járvány számos magyar designert és céget késztetett egyedi megoldások létrehozására, melyeket videósorozat formájában mutatnak be a fesztiválon. Szintén kisfilmek mutatnak be olyan vállalkozásokat és kezdeményezéseket, melyek esetében stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság. A Budapest Design Week felületein a programok fix struktúrába rendezve, jól követhető menetrend szerint jelennek majd meg.

A korábbi évekhez hasonlóan a fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Forrás: Sajtóanyag / Fotók: Mohai Balázs

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük