fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Vége a szürkeségnek!

Bár néha még megcsapja arcunkat a csípős szél, megállíthatatlanul közeledik a tavasz. A szürkeségből felbukkannak kedvenc színeink, így városaink utcáinak kirakatai, reklámfelületei is megtelnek árnyalatokkal. Aktuális válogatásunkban olyan projekteket gyűjtöttünk egybe, melyek a tavasz színeivel segítik a zökkenőmentes évszakváltást.

Az emberiség nagy gondolkodói közül sokan foglalkoztak a színekkel, köztük Newton, Goethe vagy éppen Johannes Itten is, aki a Bauhaus szellemi atyjaként a színelmélet korszakalkotó téziseit foglalta írásba. Az általa felvázolt színkörben három alapszín, komplementer színek és azok árnyalatai jelentek meg, kirajzolva a tökéletes színskálát.

A színeknek nem csupán érzelmi töltete, hanem komoly vizuálkommunikációs szerepe is van. Egy-egy szín gondos kiválasztása van olyan fontos kérdés a tervezés során, mint a vállalkozás missziójának pontos megfogalmazása, ugyanis először a szín hat a befogadóra, mögöttes jelentéstartalommal telve. A színhasználat szerepe tehát fontos világunk és az emberek jóllétének alakításában.

Ezen a héten olyan projekteket kerestünk, melyek tudósaink írásait alapul véve beszínezik környezetünket, ezáltal segítik a lényegre való összpontosítást, Belgiumtól Spanyolországig.

VÁROSARCULAT

City of Cape Town Rebranding | Antwerpen, Belgium
Olivier Segers


ÜDITŐITAL

RAD – Random Absorbed Dose of Fruits | Buenos Aires, Argentína
Not Real
Milton Gonzalez
Vale Moreiro
Lu Borzi
Pia Alive
Roberto Connolly


VÁLLALKOZÁS

tradeer® – Brand Identity | Querétaro City, Mexikó
Saul &Co


KONZERVCSOMAGOLÁS

Canthynnus | Madrid, Spanyolország
Erretres. The Strategic Design Company


ÜVEGCÍMKE

Core & Rind: Cheesy Dreamy Goodness | Brooklyn / Portland, USA
Herefor Studio
Ryan Hammond
Cory Uehara


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük