fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Kiállításmegnyitókban nem lesz hiány a következő napokban (már csak azért sem, mert továbbra is tart a Budapest Photo Festival), a hétvége pedig a kortárs galériákról fog szólni. Emellett néhány divattal kapcsolatos programot is összegyűjtöttünk nektek, és a nőnapról sem feledkeztünk el! Lássuk a részleteket!

Bilak Krystyna: KOMPLEMENT I Átlátás #3

Hétfő este nyílik Bilak Krystyna kiállítása az ISBN könyv+galériában. Bilak Krystyna 2019-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán. Mestermunkája, a Komplement című fotósorozat, a fotográfia által irányított nézőpont jelrendszerét és annak értelmezési mechanikáját vizsgálja. A képeken az emberi test maga is viszonyítási pontként jelenik meg, miközben a látványt az alkotó manuálisan is „manipulálja”. A kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Átlátás című tehetséggondozó projektje keretein belül valósul meg.

Mikor: 2020. március 2. 19:00-22:00

Hol: ISBN könyv+galéria

Bővebben: Esemény


Retusált Erdély – Tájképek és képzettársítások

Az erdélyi táj mitikus ábrázolásainak kritikai vizsgálatát célozza meg az FKSE kedd este nyíló kiállítása. „Visszafejthető-e az a folyamat, melynek során a tájkép eltörölte saját olvashatóságát? Milyen eszmények, traumák és vágyak sűrűsödnek a táj reprezentációjában?” A csoportos tárlaton szereplő román és magyar művészek különböző médiumok (például festészet, fotográfia, természetművészeti akciók dokumentációja, performansz és doku-fikció) segítségével reflektálnak a tájképek hagyományosan romantikus olvasataira.

Mikor: 2020. március 3. 19:00-21:00

Hol: FKSE – Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület

Bővebben: Esemény


Divattörténeti kiállítások a múzeumban | A divat interpretációja

Az elmúlt időszak divattörténeti kiállításai kapcsán megsokszorozódott a témával foglalkozó események száma, múlt hétre is jutott izgalmas beszélgetés, és erre a hétre sem maradunk program nélkül. A Magyar Nemzeti Múzeum csütörtöki beszélgetésen ezúttal az intézmények nézőpontját ismerhetjük meg: a meghívott előadók – Simonovics Ildikó művészettörténész, Szatmári Judit Anna divattörténész, Keszeg Anna kultúrakutató, Hermann Veronika irodalomtörténész – arról számolnak be, hogy hogyan zajlik egy divattörténeti kiállítás rendezése, és hogyan lehet azt a látogatók felé közvetíteni.

Mikor: 2020. március 5. 14:00-15:30

Hol: Magyar Nemzeti Múzeum Pollack-terem

Bővebben: Esemény


TEDxBudapestSalon – Design Your Future

A design thinking elmélete a 60-as évekre nyúlik vissza: ezekben az években fogant meg először a tervezési módszertanok kidolgozásának gondolata, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a design önálló tudományágként tudja megállni a helyét. A design thinking 5 lépéses módszerére (kutatás, értelmezés, ötletelés, prototípus, tesztelés) azóta más területek is felfigyeltek, az üzleti élet is beépítette gondolkodásmódjába. A csütörtöki TEDx előadáson a design thinking kreatív alkalmazásáról fogják megosztani tapasztalataikat és gondolataikat a meghívott előadók.

Mikor: 2020. március 5. 16:00-20:30

Hol: BMC – Budapest Music Center

Bővebben: Esemény


Nőnap a Clique Design Studio-ban!

A Clique Design Studio nőnap alkalmából egy pohár pezsgővel és szuper leárazásokkal kedveskedik, így a munkahét végét mi biztosan náluk zárjuk. Nektek is ezt ajánljuk, akkor is, ha csak window shopping-üzemmódban szeretnétek feltöltődni és inspirációt gyűjteni, és akkor is, ha a gardróbotokat szeretnétek felfrissíteni egy-egy új ruhadarabbal, kiegészítővel. Alma Abonyi, DELACIER, Zolyomi Laura made in hungary, Saint Aurora és még sok más brand készül extra leárazásokkal erre a napra!

Mikor: 2020. március 6. 13:00-20:00

Hol: Clique Design Studio

Bővebben: Esemény


Tupperware régen és most / Tupperware Now and Then

Péntek este nyílik a MyMuseum csoportos kiállítása, ami a környezeti katasztrófákhoz vezető túltermelés és a fenntarthatóság szellemében született új tárgyak előállítása közti ellentmondással foglalkozik. A kiállító művészek – Békési Ervin, Lázár Dóri és Murányi Kristóf – munkái az ember tárgyakhoz való viszonyát ebből az nézőpontból vizsgálják. A kiállítás a Gallery Weekend Budapest és a Budapest Photo Festival része.

Mikor: 2020. március 6. 19:00-21:00

Hol: MyMuseum

Bővebben: Esemény


Gallery Weekend Budapest

Idén ismét a Gallery Weekend Budapest programjaival köszöntjük a tavaszt. Március 7-8-án minden a kortárs galériákról fog szólni: ez nem csak annyit jelent, hogy a programban résztvevő intézmények – Budapest vezető galériái – szombaton és vasárnap is nyitva vannak, hanem azt is, hogy külön programokra, kurátorok és művészek által tartott tárlatvezetésekre és beszélgetésekre számíthatunk. Idén tizenhárom galéria képviselteti magát, köztük az acb Galéria, Glassyard Galéria, Molnár Ani Galéria, Várfok Galéria, Vintage Galéria és még sokan mások. A kiállítások és galériatúrák mellett egy, a papíralapú kortárs művekre koncentráló pop-up kiállítást is megtekinthetünk majd a Société Budapest szervezésében.

Mikor: 2020. március 7. 12:00- március 8. 18:00

Hol: Gallery Weekend Budapest

Bővebben: Esemény


Ragyogj! X Abodi Dóra | Exkluzív tárlatvezetés

A Kiscelli Múzeum Ragyogj! Divat és csillogás című időszaki kiállítása hamarosan – március 15-én – zár, így a következő két hétben még beiktathatjátok a látogatást, ha eddig még nem tettétek, de szerettétek volna. Mi lehetne erre jobb alkalom, mint Abodi Dóra exkluzív tárlatvezetése? Vasárnap délután a tervezővel együtt nézhetjük végig a kiállítást, amely bemutatja, hogy a különböző korok és társadalmi rétegek öltözékeiben miként és miért kapott fontos szerepet a csillogás.

Mikor: 2020. március 8. 16:00-17:30

Hol: Kiscelli Múzeum

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük