fbpx
Nyomj Entert

Budapest I Best Christmas Markets in Central-Europe

Budapest az elmúlt pár évben jól megérdemelten felkerült a legszebb karácsonyi vásárok európai listájára. A European Best Destination (EBD) idén is felmérést végzett, melynek eredményét nemrégiben hozták nyilvánosságra: a tavalyi győztes Zágrábot közel 1000 szavazattal megelőzve Budapesté lett a legjobb és legkörnyezettudatosabb karácsonyi vásár Európában! 

Ez önmagában is nagy öröm nekünk, de emellett az EBD 2020-as listáján további 5 közép-európai várost is felfedeztünk, amik szintén csodálatosak! Ezeket mutatjuk be a következő HYPE I Best Christmas Markets in Central-Europe sorozatunkban.

Budapest

A fővárosban egymástól pár perc sétányi távolságra több karácsonyi forgatagot is találunk az ötödik kerületben; ezek közül nőtte ki magát a Szent István téren elterülő Adventi Vásár, mely évről-évre lassan, de biztosan lépkedett az első hely felé. A vásár legnagyobb attrakciója a Bazilika homlokzatán megelevenedő 3D fényjáték, amely meghökkentő részletességgel igazodik az épület legapróbb részleteihez és mesél karácsonyi történeteket a rövid performanszokon keresztül. Ezen kívül, mint minden jó karácsonyi vásáron, itt is van műjégpálya, kézműves foglalkozások, zenés- táncos műsorok és persze karácsonyfa, izgalmas szuvenírek, forralt bor és disznótoros. Íme a képválogatásunk Európa legszebb karácsonyi vásáráról!

Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál
Fotó: Tábori Krisztián
Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál
Fotó: The Telegraph
Fotó: Xmas Markets
Fotó: The Telegraph
Fotó: Lukas Petereit
Fotó: Juhász Norbert
Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál
Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük