fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Elérkeztünk az év utolsó HYPE programajánlójához, mivel tudjuk, hogy ezt a hetet követően már nem lesz szükségetek ajánlásra ahhoz, hogy tele legyetek jobbnál-jobb programokkal. Az Ünnep előtti utolsó héten a programok nagyrészt a hét első felére koncentrálódnak, lesz benne divatkirálynő a vasfüggöny mögött, Tombor Zoltán kiállítás-megnyitó, Fortepan gyűjtemény, Térey Jánosról emlékező irodalmi est, karácsonyi shopping party és persze utolsó körös ajándék beszerzés, hogy a hétvége a nyugodt készülődésé és pihenésé legyen. 


Nyitott Stúdió és Super Sale! / Esc, KreiszJanka, SerteesBags

Különleges nyitott stúdióval várnak minden érdeklődőt az Esc, KreiszJanka és a SerteesBags lányai, hogy együtt készüljenek veletek az Ünnepekre. Az egész héten tartó eseményen bőrtáskák, kiegészítők, ékszerek és persze vagány környezettudatos, zero waste, vegán táskák és hátizsákok is várnak rátok. Csekkoljátok az eseményben, hogy melyik napon kivel találkozhattok!

Mikor: 2019. december 16. – 22.

Hol: 1076 Budapest, Péterffy Sándor utca 44. 

Bővebben: Esemény


Újra! – Budapesti zsidóság a Fortepan képein

A Fortepan egy általunk is nagyon kedvelt online, válogatott, közösségi fotóarchívum, melynek története a nyolcvanas évek végén kezdődött, amikor a budapesti Kaffka Margit Gimnázium egyik osztályában két, a múlt tárgyai iránt érdeklődő osztálytárs járni kezdte a lomtalanításokat. Azóta a Fortepanon csaknem 120 ezer kép nézegethető, melyek közül a „zsidóság” és „Budapest” címszóra való együttes keresés 437 találatot ad ki. Ezek közül a legérdekesebbeket mutatja be az előadás. A projekt eddigi legnagyobb sikere a Nemzeti Galériában, 2019. április 16 és szeptember 29. között megrendezett „Minden múlt a múltam” című fotókiállítás volt.

Mikor: 2019. december 17. kedd, 18:00-19:30

Hol: Újlipótvárosi Klub-Galéria

Bővebben: Esemény


Kurátori tárlatvezetés | CLARA

Aki követi Simonovics Ildikó munkásságát tudja, hogy legnagyobb részt neki köszönhetjük mindazt, amit napjainkban tudhatunk Rotschild Klára életéről, akit a szocialista rendszer divatdiktátoraként emlegetünk. A korszakában kiváltságosnak számító Rotschild évente kétszer utazott Párizsba, hogy a legújabb divatot magába szívva Budapesten mutassa meg a hazai elitnek a minőségi ruhakészítést. A kiállítás jövő év áprilisáig megtekinthető, de javasoljuk, hogy kurátori kíséretben látogassátok. Jegyvásárlásra itt van lehetőség.

Mikor: 2019. december 18. szerda, 18:00-19:30

Hol: Magyar Nemzeti Múzeum

Bővebben: Esemény


Tombor Zoltán – Hazafelé

A héten egy újabb kiállítás megnyitóját üdvözölhetjük Sárvári Zita kurálásában. Tombor Zoltán magyar, New York-ban élő és alkotó fotográfus ikonikus esztétikájú munkáin keresztül ezúttal egy divat-dokumentarista sorozatot mutat be, amely egy kelet-európai környezetben játszódó történetet mesél el. Tombor Zoltán karrierje kezdetén számos magyar hírességet fotózott, később külföldön alkotott tovább, munkáit olyan magazinok publikálták mint a Vogue, Harper’s Bazaar vagy a Time. 2015-ben megalkotta saját, évente megjelenő kiadványát, a Supernationt. A kiállítás idén december 21-ig tekinthető meg, jövőre pedig 01. 07-tól 19-ig látható.

Mikor: 2019. december 18. szerda, 19:30-22:30

Hol: Société

Bővebben: Esemény


Kata Szegedi XMAS Special

Ha még nem tudod miben tündökölj a családi vacsorán vagy a szilveszteri bulin, akkor a szerdán megnyitó Kata Szegedi karácsonyi shopping party-ján tuti, hogy megtalálod a tökéletes darabot. Kata innovatív és gyakran extravagáns ruhái mindig megállják a helyüket a különleges alkalmakkor, de az ünnepek alkalmából külön limitált női és férfi darabokkal készültek! Ezek mellett kedvezményekre is számíthattok, a 20SS kollekció előrendeléséből ez idő alatt -20% kedvezmény jár, a korábbi szezonok darabjait pedig -50% kedvezménnyel szerezhetitek meg!

Mikor: 2019. december 18. – 23. 19:00

Hol: Kata Szegedi (1052 Budapest, Fehér Hajó utca 12-14.)

Bővebben: Esemény


Térey János-est / Irodalmi Szalon #106.

Az Irodalmi Szalon utolsó idei irodalmi estjén a nyáron elhunyt, debreceni születésű, generációjának legkiemelkedőbb költőjeként számon tartott Térey Jánost idézik meg – verseinek, prózájának olvasásával, életművének felvillantásával. Térey 2013 óta vendége az Irodalmi Szalonnak, ez alkalommal barátai beszélgetnek versesköteteiről, prózáiról és drámáiról és megidézik a közös kávéházi történeteiket, méltó búcsút véve a költőről. Az est vendégei Németh Gábor író, Prieger Zsolt zenész, Szávai Viktória színművész valamint László Zsolt színművész lesznek, az estet Juhász Anna irodalmár vezeti majd.

Mikor: 2019. december 18. szerda, 19:00–21:00

Hol: MITZI – kortárs kávéház és bisztró

Bővebben: Esemény


WAMP a kedvenc karácsonyi vásárod

Idén utolsó alkalommal tudtok körülnézni a hazai legnagyobb design vásárán, a Millenárison. A már több, mint 200 hazai és nemzetközi tervező termékeit felvonultató karácsonyi vásáron a design termék kínálat mellett gasztronómiai élményben és workshop foglalkozásban is lehet részetek, a gyermekkel érkezők számára pedig gyereksarok is lesz a helyszínen. 

Mikor: 2019. december 22. vasárnap, 10:00-18:00

Hol: WAMP – the Hungarian design market

Bővebben: Esemény 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük