fbpx
Nyomj Entert

Így újult meg a MÁV online arculata | DOT Creative

Bétaverziójában már elérhető a MÁV (Magyar Államvasutak) megújult online jegyértékesítési felülete, amely vizuálisan mindenképpen fellélegzést jelent a korábbi változathoz képest. Az átfogó megújításon a DOT Creative ügynökség dolgozott.

Aki gyakran utazik belföldön vonattal, pontosan tudja, hogy a MÁV online felületén egy megjelenésében és struktúrájában sem kifejezetten modern és felhasználóbarát környezet fogadta eddig az utazni vágyókat. A kopottas designhoz és a rendszer gyakran irracionálisnak tűnő logikájához ugyan hozzá lehetett szokni, az oldal azonban friss megjelenésért és gördülékenyebb felhasználói élményért kiáltott. A változásokat a DOT Creative ügynökség hozta el, akik hosszú ideig tartó kutató- és tervezőmunka után tették elérhetővé a jelenleg használható jegyvásárlási felület béta verzióját.

A DOT Creative ügynökséget a vasúttársaság és annak kreatív ügynöksége – a Lounge Design – kérte fel a feladatra, melynek első lépései között szerepelt a digitális brand irányelveinek megfogalmazása, ezt követte a felületek tervezése. A folyamat során az Atomic Design módszertant használták, melynek lényege, hogy a felhasználói felület elemeit a legkisebb részekből kiindulva fejlesztik komplexebb rendszerekké, azaz atomokból molekulákat, majd organizmusokat hoznak létre.

Az újratervezett felhasználói folyamat egyes részállomásait jól érthető illusztrációk magyarázzák az oldalon, illetve egyedi, reszponzív ikonkészlet is készült a felülethez. A megjelenés tervezésekor figyelemmel kellett kísérni a különböző célcsoportok igényeit, így biztonságos és egyértelmű, ugyanakkor modern vizuális környezet megteremtésén dolgoztak.  

Mivel egy ennyire komplex szolgáltatás megítélésében minden egyes interakciós helyzet színvonala sokat számít (a jegyárusító személyzettel való találkozástól kezdve az online vásárláson át egészen addig, hogy a vonaton hogyan tájékoztatják a késésről az utasokat), az online platform újratervezése jó kezdeti lépés lehet a szolgáltatás színvonalának javítása felé.

DOT Creative | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük