fbpx
Nyomj Entert

Insta láv I Buzás Aliz

Az Inktober egy minden év októberében megrendezett rajz kihívás, amit Jake Parker illusztrátor indított el még 2009-ben. Szuper kezdeményezés alkotóknak, művészeknek, hiszen egy hónapig minden napra ad egy tippet arra vonatkozólag, hogy miről, milyen témában rajzoljanak. Idén először Buzás Aliz grafikus, illusztrátor is kipróbálta – minden nap posztol egy újabb tintával készített képet az Instagramra.

Már nagyon régóta szeretett volna egy saját állatos projektet, ez pedig egy klassz apropó volt. „Megpróbálom az adott szóhoz megtalálni minden nap a legjobban hozzá illő állatot, több kevesebb sikerrel, de az a legjobb az egészben, hogy mivel magamnak csinálom, azt rajzolhatok gyakorlatilag, amit szeretnék és ahogy nekem megfelel. Emiatt is kezdtem el az Inktobert. Szükségem volt valami olyan munkára a mindennapjaimban, ami kikapcsol és feltölt. Eddig így még sosem festettem tussal, jó kis kihívás” – mondta el Aliz.

Ha van egy kis ideje az adott napon, leül és megrajzolja az aznapi állatot. Amikor elkezdte, nem is gondolt bele, mennyi plusz energia kell majd ahhoz, hogy a munkái mellett még ezzel is foglalkozzon. „Az első 10 nap nagyon könnyen ment, aztán volt egy kis mélypontom, amikor éreztem, hogy fáradok, de sok erőt és inspirációt merítettem azokból az ismerőseimből, akik szintén rajzolnak az Inktober kapcsán. Jó érzés valamit csak önmagad miatt végigcsinálni, és ez most nekem ilyen.”

Még 8 nap van az Inktober végéig, kövessétek figyelemmel Aliz további napi állatos rajzait, illetve nézzétek meg a többi munkáját is az Instagramján.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük