fbpx
Nyomj Entert

Karantén vonalkódok

A nagy bezártság közepette egy igényes reflexióra lettem figyelmes. A barcelonai RETOKA . egy rendkívül ötletes plakátsorozattal reagált a karantén helyzetre.

COVID-19 járvány okán karanténban töltött napok alatt vettünk egy mély lélegzetet és úgy döntöttünk, hogy készítünk egy, a mostani helyzetben leggyakrabban használt szavak és hashtagek által ihletett posztersorozatot.

A vonalakat a szavakból álló vonalkódokkal húztuk meg. A kódokat a Code-39 ASCII kódrendszer alapján hoztuk létre. Mi ezzel szeretnénk hozzájárulni a reménykeltéshez, együttműködéshez, szolidaritáshoz, küzdelemhez, ellenálláshoz és így szeretnénk leróni tiszteletünket az egészségügyben dolgozó hősök előtt. Mindent meg kell tennünk a járvány terjedésének lelassítása érdekében, csak így nyerhetjük meg a csatát.

A RETOKA . formáció: Zara Castellanos, Toni López

A vonalkódok működési elve szerint nem a fekete, hanem a köztük lévő fehér vonalak a fontosak: a leolvasó a róluk visszaverődő fényt dolgozza fel. A különböző vastagságú fehér vonalak teszik lehetővé, hogy minden karaktert, így a számokat és a betűket is megtudjunk jeleníteni ezen a „nyelven”.

Az alkotók a jelen helyzetben leggyakrabban használt kifejezéseknek megfeleltethető vonakodókat jelenítették meg a posztereken.

RETOKA . | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük